Ο Vermeulen νικητής και στα 2 σκέλη

Ο αναβάτης της Winston Ten Kate Honda, Chris Vermeulen κατάφερε μετά από δυο συναρπαστικούς αγώνες που έδωσε μέσα στην πατρίδα του, το Assen της Ολλανδίας, να κερδίσει και τα δυο σκέλη του circuit για το World Superbike Championship . Το δεύτερο σκέλος του αγώνα, είχε πιο δραματική εξέλιξη.

 
Η νίκη του Chris Vermeulen ήταν η 1η στους τελευταίους τέσσερις μήνες. Πήρε την πρωτοπορία στον 4ο γύρο και την διατήρησε μέχρι το τέλος κερδίζοντας το 1ο σκέλος του Ολλανδικού circuit. Ο αναβάτης της Ducati Xerox, James Toseland, πήρε την 2η θέση μετά από σκληρή μάχη που είχε με τον αναβάτη της Yamaha Motor Italy, Nori Haga για το πρώτο μισό του αγώνα. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Troy Corser τερμάτισε για πρώτη φορά φέτος εκτός podium, παίρνοντας έτσι την 4η θέση, 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Haga.

Σκέλος 1ο:
1. Chris Vermuelen (Honda)
2. James Toseland (Ducati)
3. Nori Haga (Yamaha)
4. Troy Corser (Suzuki)
5. Andrew Pitt (Yamaha)
6. Yukio Kagayama (Suzuki)
7. Lorenzo Lanzi (Ducati)
8. Max Neukirchner (Honda)
9. Karl Muggeridge (Honda)
10. Pierfrancesco Chili (Honda)

Το 2ο σκέλος του Ολλανδικού circuit ήταν πιο δραματικό, καθώς ο Chris Vermeulen πήρε την νίκη, αλλά με 0.085 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Nori Haga. Στην 3η θέση με πάνω από 3 δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο αναβάτης της Ducati Xerox, James Toseland. Για 2η συνεχόμενη φορά ο Troy Corser δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο παίρνοντας έτσι την 4η θέση. Παρόλα αυτά ο Corser παραμένει πρωτοπόρος στην γενική βαθμολογία, έχοντας 86 βαθμούς διαφορά από τον Vermeulen, τρεις αγώνες πριν τελειώσει η φετινή σεζόν. Πίσω από τον Corser τερμάτισε ο αναβάτης της Yamaha Motor Italy, Andrew Pitt, μπροστά από τον Lorenzo Lanzi που αγωνίζεται με την μοτοσικλέτα Ducati SC Caracch.

Σκέλος 2ο:
1. Chris Vermeulen (Honda)
2. Nori Haga (Yamaha)
3. James Toseland (Ducati)
4. Troy Corser (Suzuki)
5. Andrew Pitt (Yamaha)
6. Lorenzo Lanzi (Ducati)
7. Max Neukirchner (Honda)
8. Karl Muggeridge (Honda)
9. Norick Abe (Yamaha)
10. Ben Bostrom (Honda)

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ