Πίστα F1 στη Χαλανδρίτσα, αλλά πότε;

Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (World Travel Market), που διεξήχθη στο Λονδίνο, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφέρθηκε στην κατασκευή πίστας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για GP Formula 1 στην περιοχή Χαλανδρίτσα της Πάτρας.

 
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε πως «πολύ σύντομα θα εγκαινιάσουμε το συγκεκριμένο χώρο», αναφερόμενος στην Πάτρα και την Χαλανδρίτσα, για την οποία λόγος έχει γίνει από φέτος τον Ιανουάριο.

Η συγκεκριμένη περιοχή, μπορεί να είναι η πιο έτοιμη από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας ώστε να φιλοξενήσει πίστα τέτοιων διαστάσεων, παρ’ όλα αυτά το κόστος κατασκευής της σίγουρα είναι περισσότερο από όσο το υπολογίζουν οι αρμόδιοι.

Μία πίστα ικανή να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1 απαιτεί πολλά περισσότερα χρήματα αλλά και την έγκριση του Bernie Ecclestrone, διευθυντή της εταιρίας που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα της F1.
Σίγουρα τα παραπάνω στοιχεία δε θα έπρεπε να αποτελούν αιτία αποθάρρυνσης για τους αρμόδιους, ίσως μια ευκαιρία ώστε να δουν και πάλι τα πράγματα και να προβούν σε ορθότερους υπολογισμούς γιατί, αν μη τι άλλο, η κατασκευή ενός ακόμη αυτοκινητοδρομίου (πέρα από αυτό των Σερρών) είναι κάτι που θα υποδέχονταν με μεγάλη χαρά οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ