Ύστερα και από μια αναβολή, οι προσπάθειες του Guy Martin για το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε δύο τροχούς συνάντησαν ένα ακόμη εμπόδιο. Ο Aγγλος αναβάτης είχε ένα ατύχημα στις αλυκές Bonneville της Αμερικής, κάνοντας την πρώτη του προσπάθεια.
Ο Guy, οδηγώντας μια ειδικής κατασκευής Triumph Streamliner, πραγματοποίησε την πρώτη προσπάθεια σε σχεδόν τέλειες καιρικές συνθήκες, χωρίς άνεμο. Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά το πρώτο μίλι της διαδρομής του -1,609 χιλιόμετρα, σε μετρικές μονάδες- όταν ο πίσω τροχός της μοτοσυκλέτας έχασε την πρόσφυσή του σε ένα υγρό κομμάτι αλατιού και οδήγησε σε πτώση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Martin δεν υπέστη τραυματισμό. Το επίσημο δελτίο τύπου της Triumph αναφέρει: Δύσκολες συνθήκες πορείας στην θρυλική αλυκή Bonneville αποδείχθηκαν για μια ακόμη φορά ένα εμπόδιο κατά την διάρκεια της απόπειρας ρεκόρ ταχύτητας. Με καθαρή ορατότητα και χωρίς καθόλου άνεμο, ο Guy Martin ξεκίνησε για να καταγράψει τον απαιτούμενο γύρο πιστοποίησης.
Με ομαλή εκκίνηση, ο Martin είχε καλή ισχύ στο πρώτο μίλι όταν η Triumph Infor Rocket Streamliner του έχασε πρόσφυση σε ένα υγρό τμήμα στην επιφάνεια του αλατιού, προκαλώντας την έξοδο του πίσω τροχού απο την πορεία και την πτώση της κατασκευής. Ο Guy δεν υπέστη κανένα τραυματισμό, αλλά το όχημα θα χρειαστεί έναν πλήρη έλεγχο πριν οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια.