H Ducati...Motrocross, α λα Oberdan Bezzi.

Ducati: Μπαίνει στα motocross-enduro;

Πόσο πιθανό μπορεί να είναι ένα σενάριο, η Μπολωνέζικη εταιρεία να κάνει είσοδο στις motocross και enduro μοτοσυκλέτες; Δείτε τι λένε φωνές του εξωτερικού…

Οι ξένοι ρεπόρτερς έχουν βάλει φωτιά στις φημολογίες για την επόμενη κίνηση της Ducati, η οποία, αν αληθεύει, θα είναι κάτι εντελώς αντισυμβατικό για την εταιρεία από την Μπολόνια. Λέγεται ότι οι «κόκκινοι» σκέφτονται την είσοδο στην κατηγορία των motocross και enduro μοτοσυκλετών, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Μάλιστα, καλλιτέχνες στον 3D σχεδιασμό δημιούργησαν ήδη την πρώτη… πρόταση αντίστοιχου μοντέλου, όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα. Η μοτοσυκλέτα αυτή είναι μια τρελούτσικη ιδέα από τον πάντα ζωηρό και με έντονη φαντασία Oberdan Bezzi, ο οποίος προφανώς δεν… «δεσμεύεται» από branding και τάσεις της αγοράς όταν δημιουργεί.

Ενδιαφέρον στην ιστορία δημιουργεί επίσης, τόσο το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες συζητούσαμε μια πιθανή αγορά της Ducati από την ΚΤΜ, όσο και από απόψεις Αμερικανών δημοσιογράφων, ότι η Ducati μπορεί να αποκτήσει μια μικρότερη off-road εταιρεία όπως την TM, για την επέκταση της τεχνογνωσίας και της γκάμας της.

Παρά τις πολλές ενδείξεις, ωστόσο, η ιστορία είναι το πιθανότερο «τραβηγμένη». Ας μην ξεχνάμε ότι η Ducati, είναι μια εταιρεία με πολύ σκληροπυρηνικούς οπαδούς, ισχυρό branding και –καλώς ή κακώς- μηδενική παρουσία μέχρι τώρα στις καθαρόαιμες off-road κατηγορίες. Μάλιστα, ο ίδιος ο Claudio Domenicali δεν είναι και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής μιας τέτοιας κίνησης στην αγορά, ενώ πρακτικά δεν την έχει αναφέρει καν τον τελευταίο καιρό.

Μέχρι όμως να σιγουρευτούμε για το αν θα γίνει κάτι και τι ακριβώς, μπορούμε να θαυμάσουμε την δουλειά του Bezzi. Θα θέλατε να δείτε εσείς, κάτι αντίστοιχο από την Ducati;
 

  • THS

    Με το που ξεκίνησα να διαβάζω μου ήρθε η φράση "ο,τι θυμάται χαίρεται". Έστω λοιπόν και έτσι θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν μιλούσαμε για κάτι ηλεκτρικό. Και όχι, το κάλιο αργά παρά ποτέ δεν ισχύει για την Ducati αν σέβεται το όνομά της. Και καλή χρονιά.