Ρετρό μοτοσυκλέτες έως 3.000 ευρώ για δίπλωμα αυτοκινήτου

Ρετρό μοτοσυκλέτες έως 3.000 ευρώ για δίπλωμα αυτοκινήτου

- Εμφάνιση του χθες, αλλά τεχνολογία του σήμερα με ψηφιακές οθόνες και ABS.
- Τα οδηγείς με δίπλωμα αυτοκινήτου και μειώνεις τον χρόνο μετακίνησης στο μισό.
- Καίνε λιγότερο από 3 λίτρα στα 100 τώρα που η βενζίνη είναι πιο ακριβή από ποτέ.

DAYTONA: Εξουσιοδοτημένο service SYM-DAYTONA

Εμφάνιση του χθες, αλλά τεχνολογία του σήμερα με ψηφιακές οθόνες και ABS

Όλα δείχνουν ότι το ρετρό ήρθε για να μείνει στις μοτοσυκλέτες, αφού έχει επεκταθεί σε κάθε κατηγορία ώστε οι λάτρεις του είδους να έχουν περισσότερες επιλογές. Στρογγυλοί προβολείς, ρεζερβουάρ σε σχήμα «δάκρυ», ακτινωτοί τροχοί, κινητήρες σε κοινή θέα και φυσούνες στα καλάμια των πιρουνιών είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τις ρετρό μοτοσυκλέτες τόσο ποθητές. Η μικρή κατηγορία έχει αρκετούς εκπροσώπους σε αυτή την κατηγορία για όσους θέλουν να κάνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις με στιλ. Πρόκειται για μοτοσυκλέτες απαλλαγμένες από κάθε τι περιττό που στοχεύουν στην απλότητα της εμφάνισης παραπέμποντας σε περασμένες δεκαετίες. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι πρόκειται για σύγχρονες μοτοσυκλέτες οπότε το κλασικό συνδυάζεται τις περισσότερες φορές με σύγχρονα στοιχεία όπως LED φωτιστικά σώματα και φλας, ABS ή CBS, ηλεκτρονικό ψεκασμό και ψηφιακά όργανα.
 

Τα οδηγείς με δίπλωμα αυτοκινήτου και μειώνεις τον χρόνο μετακίνησης στο μισό

Καθώς πρόκειται για μοτοσυκλέτες 125 κυβικών, μπορείς να τις οδηγήσεις με δίπλωμα αυτοκινήτου και να μειώσεις σημαντικά το κόστος και τον χρόνο της καθημερινής σου μετακίνησης, ενώ απαλλάσσεσαι από το άγχος του παρκαρίσματος και τους περιορισμούς που θέτει ο Δακτύλιος και οι περιοχές ελεγχόμενης στάθμευσης. Μάλιστα, αν είσαι λάτρης του ρετρό η μοτοσυκλέτα είναι μονόδρομος, καθώς η συγκεκριμένη τάση δεν έχει περάσει στα αυτοκίνητα, αφού αυτά γίνονται όλο και πιο φουτουριστικά.
 

Μάρκα Μοντέλο Τιμή (Ευρώ) Ισχύς Hp / Στροφές Βάρος (πλήρες υγρών)
BRIXTON CROMWELL 125 ABS 2795 11,5 134
BRIXTON FELSBERG 125 ABS 2895 11,5 134
DAYTONA ROCKSTAR 125 2895 14 160
KEEWAY K-LIGHT 125i 2305 10,6 151
KEEWAY SUPERLIGHT 125 2410 10,6 Δ.Α.
KEEWAY X-LIGHT 125 2320 11,1 130
MOTRON REVOLVER 125 2.799 10 141
SWM OUTLAW 125 ABS L/C 2.990 15 130

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Καίνε λιγότερο από 3 λίτρα στα 100 τώρα που η βενζίνη είναι πιο ακριβή από ποτέ.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία προκειμένου να αποκτήσεις μια ρετρό μοτοσυκλέτα 125 κυβικών αφού υπάρχουν πολλές επιλογές με τιμή κάτω από 3000 ευρώ. Εκτός όμως από το κόστος αγοράς, πολύ σημαντικό είναι και το κόστος χρήσης αφού πρόκειται για ένα όχημα που καλείται να γράφει καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα. Εδώ σημαντικό ρόλο παίζει η κατανάλωση, αφού μόλις ένα λίτρο βενζίνης διαφορά στα 100 χιλιόμετρα, αυξάνει τελικά πολύ το ποσό χρημάτων που θα πληρώσεις στο τέλος της χρονιάς. Μια μοτοσυκλέτα 125 κυβικών πολύ δύσκολα θα κάψει πάνω από 3 λίτρα καυσίμου στα 100 χιλιόμετρα. Αν έκαιγε 4 λ. θα χρειαζόταν να πληρώσεις 270 ευρώ το χρόνο επιπλέον (αν υπολογίσουμε ότι κάνεις 15.000 χλμ. / χρόνο και η τιμή λίτρου είναι 1,8 ευρώ). Η χαμηλή λοιπόν κατανάλωση σου επιτρέπει να εξοικονομείς χρήματα στις καθημερινές σου μετακινήσεις.     
 

Με συμπλέκτη για να μαθαίνεις να οδηγείς μοτοσυκλέτα

Μπορεί οι μοτοσυκλέτες να μην προσφέρουν την πρακτικότητα και την ευκολία ενός scooter στην καθημερινή μάχη με την κίνηση. Όμως μαθαίνεις να οδηγείς με συμπλέκτη, οπότε μπορείς μελλοντικά να κάνεις εύκολα τη μετάβαση σε μεγαλύτερη κατηγορία. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμπεριφορά, τη γεωμετρία την εργονομία και γενικότερα την γνήσια μοτοσυκλετιστική αίσθηση που έχει φανατικούς πιστούς.