Ducati: Πάει για την νίκη στο Pikes Peak

Η ιταλική εταιρεία θέλει να ανακτήσει τον… λόφο και επιστρατεύει τα μεγάλα μέσα! Δείτε τη μοτοσυκλέτα και τους αναβάτες που θα χρησιμοποιήσει…

Η Ducati ήταν η κυρίαρχος στον αγώνα του Pikes Peak, την χαρακτηριστική ιστορική ανάβαση στην Αμερική, ωστόσο πέρσι ο Chris Fillmore με ένα ΚΤΜ 1290 Superduke έσπασε το ρεκόρ ανάβασης και κέρδισε την νίκη, με 9.49.625. Φέτος, η Ducati κάνει σαφείς τις προθέσεις της να ανακτήσει τον τίτλο και επιστρατεύει… τα μεγάλα μέσα!

Πιο συγκεκριμένα, στην φετινή της προσπάθεια η Ducati θα τρέξει με την ολοκαίνουργια Multistrada 1260 Pikes Peak edition, η οποία φυσικά για την περίσταση, έχει τροποποιήσεις. Θα φέρουν αναρτήσεις Ohlins εμπρός και πίσω, εξάτμιση από την Termignoni, διπλής κατεύθυνσης quickshifter και ζελατίνα, εμπρός φτερό και καλύμματα εισαγωγής από ανθρακονήματα.

Η μοτοσυκλέτα ακόμα έχει σφυρήλατες ζάντες από την OZ και φρένα προδιαγραφών Superbikes από την Brembo. Αναμένεται βέβαια, ότι οι μοτοσυκλέτες θα έχουν επαναπρογραμματιστεί κατάλληλα, ώστε να αυξηθεί η ισχύς τους και να αντιμετωπίσουν επιτυχώς το μεγάλο υψόμετρο της ανάβασης.

Οι μοτοσυκλέτες θα οδηγηθούν από τους  Carlin Dunne και Codie Vahsholtz, οι οποίοι έχουν μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν. Ο Dunne είναι ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που ανέβηκε το Pikes Peak σε χρόνο κάτω από 10 λεπτά και είναι κάτοχος ρεκόρ στην ανάβαση, ενώ ο Vahsholtz είναι ο τρέχων κάτοχος του ρεκόρ στην μεσαία κατηγορία.