Ένα Ninja 250 κατηγορίας...φτερού!

Πως σώζεις ένα παρατημένο Ninja 250 του 1987 από τον αφανισμό; Το κάνεις project και το ντύνεις με ανθρακόνημα… Πως σας φαίνεται;

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Η Kawasaki Ninja 250, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην Αμερικανική αγορά. Με τρελές πωλήσεις και πάρα πολλές μετατροπές, στην Αμερική είσαι τυχερός αν κατέχεις ή… βρεις μια Ninja 250. Η μοτοσυκλέτα των φωτογραφιών κατατάσσεται στην δεύτερη κατηγορία και έχει δεχθεί τις επεμβάσεις του Αμερικανού τροποποιητή, Chris Zahner.

H συγκεκριμένη Ninja, όπως λέει ο Zahner, ήταν παρατημένη όχι απλά για χρόνια, αλλά για δεκαετίες και μια «ανάσταση» ήταν απαραίτητη. Ο customizer ξεκίνησε με το να απογυμνώσει την μοτοσυκλέτα και κατόπιν τοποθέτησε ένα πιρούνι, από την μεγαλύτερη Ninja 500R. To αμορτισέρ πίσω αλλάχθηκε επίσης και την θέση του στοκ, πήρε ένα από Z600. Οι τροχοί που τοποθετήθηκαν είναι νέοι και διαμέτρου 17 ιντσών.  

Όλα τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας μετακινήθηκαν στην ουρά, όπου και φιλοξενούνται όλα μαζί κάτω από τον «κοκοβιό». Πίσω έχει τοποθετηθεί επίσης και μια μπαταρία λιθίου, αλλά και το δοχείο του υγρού του ψυγείου. Η εξάτμιση που έχει τοποθετηθεί κάτω από την μοτοσυκλέτα και στο κέντρο, είναι χειροποίητη από την Core Engineering.

Όλα τα αλουμινένια κομμάτια της μοτοσυκλέτας έχουν βουρτσιστεί, προκειμένου να γυαλίσουν, ενώ για το κοστούμι ο Zahner εργάστηκε αποκλειστικά μόνος του και το δημιούργησε από ανθρακόνημα, φτιάχοντας τα καλούπια μέσα από… οδηγίες του Youtube! Σκεφτείτε λοιπόν ότι η μοτοσυκλέτα αυτή, απαλλαγμένη από κάθε τι περιττό και με τόσο ανθρακόνημα, θα είναι πανάλαφρη, εξού και η «κατηγορία φτερού». Μια αναμφίβολα αξιέπαινη προσπάθεια…