Επιστροφή στα...μεγαλεία του παρελθόντος, ονειρεύονται οι άνθρωποι της Norton!

Για εθνική επιστροφή!

Μια νέα ακαδημία τεχνικής εκπαίδευσης εγκαινίασε η Βρετανική Norton, η οποία αποσκοπεί στην επιστροφή μιας αμιγώς βρετανικής, σπορ μοτοσυκλέτας, στα επόμενα χρόνια.

Στο αρκετά μακρινό παρελθόν, η Norton αποτελούσε συνώνυμο της Βρετανικής μοτοσυκλέτας αλλά και των επιτυχιών σε αγώνες, ωστόσο όμως το πέρασμα των ετών άλλαξε κατά πολύ τα δεδομένα και η άλλοτε κραταιά εταιρεία έπεσε στην αφάνεια. Τώρα, μετά από την παρουσίαση του εκπληκτικού V4RR, η Norton κάνει σχέδια για μια μεγάλη επιστροφή, μάλιστα και με ένα «100% Βρετανικό» προϊόν.

Για τον σκοπό αυτό, η Norton εγκαινίασε την νέα της Τεχνική Ακαδημία στο Leicestershire της Αγγλίας, η οποία αποσκοπεί στην εκπαίδευση έως και 300 νέων μηχανικών στα επόμενα δύο χρόνια. Η σχολή εκφράζει το όραμα του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας, Stuart Garner, να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα στην οποία όλα της τα εξαρτήματα, θα κατασκευάζονται εγχώρια.

Για την πραγματοποίηση του σχεδίου, η Norton συνεργάστηκε με την κατασκευαστική εταιρεία εργαλείομηχανών Engineering Technology Group, με σκοπό την κλιμάκωση της παραγωγής αλλά και την εκπαίδευση των νέων τεχνικών. Με δηλώσεις του, ο Garner υποστήριξε την βρετανική βιομηχανία, λέγοντας: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την κληρονομιά μας και την φήμη που η βρετανική βιομηχανία έχει στον κόσμο.

Ωστόσο, για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να κάνουμε κάτι, έτσι ώστε να γεφυρώσουμε τα κενά ικανοτήτων. Με περηφάνια ανοίγουμε λοιπον την Τεχνική μας Ακαδημία, με σκοπό να βελτιώσουμε τις ικανότητες του εργατικού μας δυναμικού και να υποστηρίξουμε μια μεγάλη αλυσίδα προμηθειών, να αγκαλιάσει την εξεζητημένη κατασκευαστική»

Ο διευθυντής της ETG, Martin Doyle, δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει ένα καυστικό σχόλιο, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο: «Το τρέχον σύστημα εκπαίδευσης, για να το θέσω κομψά, είναι άσχετο με τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Αντί λοιπόν να κατηγορούμε την τύχη μας και την έλλειψη υποστήριξης, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για το δικό μας, εθνικό δίκτυο»

Τι λέτε εσείς; Μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μια κατεξοχήν εθνική προσπάθεια, της Μεγάλης Βρετανίας;