Μια σημαντική κίνηση από την Harley, χωρίς να έχει καμία σχέση με την "κλασική" ανάκληση μοτοσυκλετών.

Harley: Ανάκληση για κάτι...που δε φταίει!

Μια διαφορετική ανάκληση από τις συνηθισμένες, η οποία αφορά 251.000 μοτοσυκλέτες και έχει να κάνει με επιδιόρθωση θέματος που μπορεί να προκληθεί… από φταίξιμο του αναβάτη. Δείτε τι ακριβώς αφορά.

Η Αμερική είναι ένας μυστήριος, πολύ διαφορετικός τόπος από την Ευρώπη και κάποια πράγματα, ειδικά τα νομικά ζητήματα, λειτουργούν πολύ διαφορετικά από εδώ. Μόλις πριν λίγα λεπτά, μάθαμε για μια ανάκληση από την αμερικανική εταιρεία, για πρόβλημα που δεν έχει να κάνει απαραίτητα με κατασκευαστικό λάθος.

Συγκεκριμένα, 31 διαφορετικά μοντέλα και 251.000 μοτοσυκλέτες θα ανακληθούν, διότι υπάρχει πιθανότητα συγκέντρωσης ακαθαρσιών στα συστήματα φρένων. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με λάθος της εταιρείας, αλλά μπορεί να γίνει αν τα υγρά δεν αλλαχθούν για πάνω από 2 χρόνια. Αυτό όμως είναι το διάστημα, που η Harley ορίζει ως χρόνο αντικατάστασης των υγρών, στα πλαίσια της συντήρησης!

Όπως γίνεται σαφές λοιπόν, η Harley σε πρώτη ανάγνωση … θα μπορούσε να μην είναι καν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αυτή την ανάκληση, αφού τυχόν πρόβλημα δεν θα αναχθεί σε λάθος της, αλλά σε αμέλεια των ιδιοκτητών! Κι όμως, η εταιρεία προχώρησε στην ενέργεια και όλοι οι αναβάτες με τις μοτοσυκλέτες που επηρεάζονται θα επωφεληθούν από μια αλλαγή υγρών φρένων, χωρίς καμία χρέωση. Οι αναβάτες θα ενημερωθούν με προσωπική επαφή, από την εταιρεία.

Και εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Πόσο τελικά προσέχουμε τις μοτοσυκλέτες μας; Φτάσαμε σε σημείο που ακόμη και αν δεν τις συντηρούμε σωστά, θα πρέπει να απαιτείται μια τέτοια ενέργεια από την ίδια την εταιρεία; Εμείς εδώ να προσθέσουμε το εξής: ΜΗΝ αμελείτε την συντήρησή, ειδικά αν πρόκειται για φρένα. Τα υγρά πρέπει να αλλάζονται κάθε δύο χρόνια το πολύ και πάντα σε συμφωνία με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 

  • ΝΒΑ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ROAD KING FLRHC 103 2011 ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ .ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΑ) ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.. ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...