H νέα Honda CBR900 Codacorta

Honda CBR900 Codacorta

Η βάση της νέας ιταλικής έμπνευσης είναι μια Honda CBR900, που έχει ανακατασκευαστεί με σκοπό να προτείνει ένα νέο concept, ξεκινώντας από ένα ορόσημο στην ιστορία της μοτοσυκλέτας.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το νέο μοντέλο ονομάζεται «Codacorta» και αποσκοπεί να παρέχει αξιoπιστία, ανάλαφρη εμφάνιση και ένα χαρακτηριστικό ήχο σε όποιον τυχερό βρεθεί στη σέλα του. Το όνομα της μοτοσυκλέτας είναι χαραγμένο στις χειρολαβές, ενώ η χαρακτηριστική ουρά φέρει το κεντημένο λογότυπο στη σέλα. Στο τιμόνι υπάρχει το νούμερο και το όνομα του μοντέλου, καθώς πρόκειται για ειδική κατασκευή.
 
Μόνο 40 μονάδες θα κατασκευαστούν και αυτές κατόπιν παραγγελίας. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το δικό τους μοντέλο μεταξύ των custom μοτοσυκλετών και τους δικούς τους χρωματικούς συνδυασμούς. Όταν η μοτοσυκλέτα κατασκευαστεί (συνήθως απαιτείται μια περίοδος 60-90 ημερών), δοκιμάζεται από πρώην οδηγούς παγκόσμιων πρωταθλημάτων, οι οποίοι εγκρίνουν ή όχι το μοντέλο.
 
Συγκεκριμένα, η Codacorta φέρει αλλαγές στο μπροστινό μέρος με νέα οθόνη οργάνων, νέους καθρέφτες, νέα φώτα και νέα φλας. Στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας τοποθετήθηκε ένα νέο κάθισμα και μια νέα πινακίδα κυκλοφορίας. Στον τομέα των αναρτήσεων την εμφάνιση τους έκαναν δυο νέα αμορτισέρ από την Gubellini Racing με στόχο την χαλαρή, αλλά κι ελεγχόμενη οδήγηση. Οι παραδοσιακές ζάντες 16 ιντσών, που αγκαλιάζονται από ελαστικά Metzeler, δίνουν στο μοντέλο απίστευτο έλεγχο στον αναβάτη.
 
Το σύστημα πέδησης έχει επανασχεδιαστεί πλήρως. Ο ήχος του κινητήρα από τη νέα 4 σε 2 σε 1 χειροποίητη εξάτμιση παράγει ένα χαρακτηριστικό MotoGP ήχο. Τέλος, το πιρούνι, το ψαλίδι και οι ζάντες ολοκληρώνουν την κομψή εμφάνιση της Codacorta.