Εφοδιασμένες με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 650 κυβικών

Norton Atlas Nomad

Norton Atlas Ranger

Norton Atlas 650

Η Norton παρουσίασε όχι μία, αλλά δυο εκδόσεις της Atlas 650, οι οποίες εκτός από όμορφες θα είναι και ιδιαίτερα προσιτές.

Πριν μερικά χρόνια η Βρετανική εταιρεία αναγεννήθηκε και μάλιστα απέκτησε πιο premium χαρακτήρα χάρη στις χειροποίητες μοτοσυκλέτες περιορισμένης παραγωγής. Η ολοκαίνουργια σειρά των Atlas περιλαμβάνει δυο μοντέλα, το Ranger και το Nomad και η Norton θέλει να παράγει αρκετές μονάδες από αυτά κάθε χρόνο. Για να το πετύχει αυτό τις έχει κάνει πιο προσιτές με τις τιμές τους να έχουν καθοριστεί στα 12.900 δολάρια για τη Nomad και στα 15.500 δολάρια για τη Ranger.

Είναι εφοδιασμένες με μεσαίου κυβισμού κινητήρα, ο οποίος προέρχεται ουσιαστικά από τον V4 των 1200 κυβικών. Και οι δυο εκδόσεις έχουν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 650 κυβικών, που αποδίδει 85 ίππους και 6,5 κιλά ροπής. Είναι κτισμένες γύρω από ένα διπλό σωληνωτό πλαίσιο που συνεργάζεται με αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ το βάρος τους είναι 178 κιλά χωρίς υγρά.



Το Nomad έχει scrambler αισθητική και «πατάει» σε τροχούς με ακτίνες 18 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω. Το ρεζερβουάρ του χωρά 15 λίτρα και είναι εφοδιασμένο με ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι και φρένα της Brembo.



Τo Ranger είναι λίγο πιο άγριο και ατίθασο, όπως ακριβώς δηλώνει και το όνομά του. Διαθέτει τροχούς 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω, ποδιά, ψηλό εμπρός φτερό και μικρό μασκάκι. Τα φρένα του είναι ίδια με του Nomad, αλλά έχει λίγο μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων.