LS2 Metropolis Evo - Test

- 1.890 γραμμάρια βάρος, σχεδόν όσο ένα καλοκαιρινό μπουφάν
- Αφαιρούμενη επένδυση και αεραγωγοί για ευρύ φάσμα χρήσης
- Προστατευτικά στους αγκώνες με ρυθμιζόμενο ύψος

Τιμή: 189 ευρώ

Μπορεί η LS2 να έχει εδραιωθεί ως κατασκευαστής κρανών, όμως η γκάμα της εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα είδη ένδυσης όπως μπουφάν, παντελόνια, μπότες και γάντια. Η αλήθεια είναι πως σπάνια δοκιμάζουμε κάτι άλλο εκτός από κράνη με την υπογραφή της LS2 και όταν η Α. Κιούπης και Σια ΟΕ μας πρότεινε να δοκιμάσουμε το νέο μπουφάν Metropolis Evo, ανταποκριθήκαμε άμεσα καθώς γνωρίζουμε ότι πρόκειται για προϊόντα που ταιριάζουν ιδανικά στα Ελληνικά δεδομένα, τόσο με την αποτελεσματικότητά τους στις θερμοκρασιακές συνθήκες που επικρατούν, όσο και με την ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή τους.
 

1.890 γραμμάρια βάρος, σχεδόν όσο ένα καλοκαιρινό μπουφάν

Το Metropolis Evo είναι ένα πολυδιάστατο μπουφάν μήκους ¾ που μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών και είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση. Το πρώτο πράγμα που μας εντυπωσίασε ήταν το χαμηλό του βάρος κάτι που επιβεβαίωσε και η ζυγαριά μας δείχνοντας 1.890 γραμμάρια σε XL μέγεθος, νούμερο ιδιαίτερα χαμηλό για χειμερινό μπουφάν, αφού πλησιάζει επικίνδυνα τα πανάλαφρα καλοκαιρινά jacket. Αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε ένα ιδιαίτερα άνετο μπουφάν σε αντίθεση με τα βαριά χειμωνιάτικα, δεν περιορίζει τις κινήσεις σου και είναι ιδανικό για όσους κάνουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα εντός πόλης. Είναι κατασκευασμένο από 450D πολυεστέρα με μεμβράνη που το καθιστά αδιάβροχο. Σε κάθε μανίκι υπάρχουν κουμπιά δυο θέσεων στον πήχη, ενώ στο επίσης κουμπί 2 θέσεων συναντάμε στις μανσέτες. Ιδανικά θα θέλαμε ιμάντες ρύθμισης στη μέση για ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα προσαρμογής, αλλά αντί για αυτούς, υπάρχει ελαστικό κορδόνι. Το εσωτερικό του γιακά έχει επένδυση από ύφασμα τύπου σουέντ που αφήνει πολύ ωραία αίσθηση, ενώ το τελείωμά του είναι από neoprene.


 

Αφαιρούμενη επένδυση και αεραγωγοί για ευρύ φάσμα χρήσης

Θα μπορούσαμε να εντάξουμε το Metropolis Evo στην ευρύτερη κατηγορία των μπουφάν 3 εποχών, καθώς το εύρος χρήσης είναι πολύ μεγάλο, αν αναλογιστούμε τις θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του έτους. Διαθέτει αφαιρούμενη θερμική επένδυση και αεραγωγούς στο στήθος, τα μανίκια και την πλάτη που σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναλόγως των συνθηκών. Πρακτικά μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο ένα μπουφάν το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς και να γλιτώσεις χρήματα από την αγορά κάποιου ανοιξιάτικου jacket. Το χαμηλό του βάρος θα σου επιτρέψει να το φορέσεις ακόμα και σε κάποια βόλτα χωρίς τη μοτοσυκλέτα, ενώ χάρη στην αφαιρούμενη κουκούλα πολλοί θα το μπερδέψουν με casual μπουφάν.
 

Προστατευτικά στους αγκώνες με ρυθμιζόμενο ύψος

Σε επίπεδο πρακτικότητας τα πηγαίνει περίφημα καθώς διαθέτει δυο ευρύχωρες εξωτερικές τσέπες και ένα ακόμα μικρό τσεπάκι πάνω στη μια τσέπη. Εκεί μπορείς να έχεις κλειδιά, ψιλά για τα διόδια, κάρτες ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Στο εσωτερικό έχουμε μια ακόμα τσέπη, μια θήκη εγγράφων και μια κινητού η οποία είναι διάτρητη για καλύτερο εξαερισμό. Πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι οι εσωτερικές τσέπες δεν καταργούνται όταν έχεις τοποθετημένη την επένδυση (η οποία έχει άλλη μια θήκη εγγράφων) χάρη στα ανοίγματα που δίνουν πρόσβαση. Στους ώμους και τους αγκώνες υπάρχουν μαλακά προστατευτικά Level 1, ενώ στην πλάτη έχουμε αναμονή για Level 2 προστατευτικό που πωλείται έξτρα. Στοιχείο που σπάνια συναντάμε είναι τα ρυθμιζόμενα σε δυο θέσεις προστατευτικά αγκώνα για σωστή εφαρμογή και αποτελεσματικότητα. Ανακλαστικές λωρίδες και λογότυπα σε διάφορα σημεία κάνουν πιο ορατό τον αναβάτη κατά τη νυχτερινή οδήγηση.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Μάθετε περισσότερα >>>
Α. Κιούπης και Σια ΟΕ
Μαραθώνος 38, 10436, ΑΘΗΝΑ