Οδηγοί άνω των 74 ετών: Μόνο με έγκριση γιατρού

Το Υπουργείο Μεταφορών λέγεται πως έχει στα πλάνα του την ανάθεση της κρίσης για τις ικανότητες των οδηγών άνω των 74 ετών στους γιατρούς, μετά από λεπτομερείς εξετάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει στους γιατρούς την τελική απόφαση για αν άτομα ηλικίας άνω των 74 ετών θα επιτρέπεται να οδηγούν.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την επαναφορά του παλαιού συστήματος έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης για τουλάχιστον 6 μήνες προκειμένου να ξεμπλοκάρει η έκδοση ή ανανέωση σχεδόν 100.000 διπλωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στις προθέσεις του υπουργείου είναι οι ηλικιωμένοι οδηγοί να εξετάζονται από τους αρμόδιους γιατρούς, οι οποίοι θα χορηγούν πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας για τη συνέχιση της οδήγησης.

  • Βοσνακ

    Είμαι κοντά στα 74, θέλεις νο πάρουμε εγώ το varendero μου, και εσύ το δικό σου δίκυκλο, να πάμε βόλτα να δούμε ποιος είναι πιο ικανός?

      2
  • Ρουσσιδης χρηστος

    Ο κ.Κεφαλογιαννης μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι πέρασε η εποχή των εκλογών.Φτανει πια με κινησεις ψηφοθηρικες. Κάποτε πρέπει να μπει στοπ στα διπλώματα για οδηγούς άνω των 75. Δεν στρίβει ο αυχένας, δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν έχουν υπομονή, σκοτώνουν χωρίς να το καταλάβουν. Υπάρχει ζωή και άνευ διπλώματος οδήγησης. Ας τους αξιοποίησει Η τοπική αυτοδοιηκηση. Μυαλό στο Κεφάλι κύριε Κεφαλογιαννη. Αλλά η Ελλάδα των γερόντων πρέπει να σε ψηφίζει..

      6