net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Νέα άσφαλτος και αλλαγές στη χάραξη της πίστας της Βαρκελώνης για το 2018

Παραμένει στα MotoGP;

Οι υπεύθυνοι της πίστας της Βαρκελώνης συμφώνησαν να στρώσουν νέα άσφαλτο και να κάνουν αλλαγές στην χάραξη της πίστα, προκειμένου να διασφαλίσουν την παραμονή της στο καλεντάρι του MotoGP το 2018.

 
Το νέο εσάκι που δημιουργήθηκε μετά τον τραγικό χαμό του Luis Salom την περσινή χρονιά, αποτέλεσε αμφιλεγόμενο ζήτημα κατά τη διάρκεια του αγώνα τον περασμένο μήνα. Ένα ακόμα θέμα που ταλαιπώρησε τους αναβάτες, ήταν και η ηλικία της ασφάλτου, η οποία δεν έχει αλλάξει από το 2007.

Μεγάλος αριθμός αναβατών μαζί και ο Valentino Rossi, ασκούσαν πιέσεις στη διοίκηση της πίστας προκειμένου να μη γίνει χρήση του κομματιού που κατασκευάστηκε εσπευσμένα για να γίνει ο αγώνας. Τελικά, χρησιμοποιήθηκε η χάραξη που χρησιμοποιούν τα μονοθέσια της F1. Μετά τον αγώνα, ο Bradley Smith δήλωσε ότι τα επίπεδα πρόσφυσης ήταν σε επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο και πως είναι αναγκαία η ασφαλτόστρωση της πίστας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Διευθυντής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, παραδέχθηκε ότι υπήρχε πιθανότητα να μην διεξαχθεί αγώνας εκεί το 2018, αν δεν γίνονταν οι απαραίτητες τροποποιήσεις. Έτσι, η διοίκηση της πίστας αποφάσισε να ξεκινήσουν οι εργασίες, για να μη λείψει το GP της Βαρκελώνης από το καλεντάρι του 2018.

Εκτός από τη νέα άσφαλτο, αλλαγές θα γίνουν και στη στροφή 12, όπου έγινε το ατύχημα του Salom. Συγκεκριμένα, η έξοδος διαφυγής θα μεγαλώσει, καθώς η κερκίδα σε εκείνο το σημείο θα μεταφερθεί και θα δημιουργηθεί αμμοπαγίδα.

Αγώνας MotoGP στη Βαρκελώνη διοργανώνεται συνεχώς από το 1995 και είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους φίλους του αθλήματος.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ