Τι θα γίνει με την Γερμανική πίστα του Sachsenring και την συμπερίληψή της στο πρόγραμμα του Moto GP;

Sachsenring: Μένει στο πρόγραμμα το 2019;

Ήρθαν σε συμφωνία η Dorna με την πίστα του Sachsenring, προκειμένου η πίστα να παραμείνει στο πρόγραμμα του 2019; Δείτε περισσότερα.

Πριν λίγο καιρό, σας είχαμε ενημερώσει ότι το Sachsenring τερμάτισε την συμφωνία του με την Γερμανική ADAC, η οποία ήταν και σε σύνδεση με την Dorna. Ως αποτέλεσμα, θεωρείτο κάθε άλλο παρά σίγουρη, η παραμονή της πίστας στο ημερολόγιο το 2019. Όμως φαίνεται ότι το ζήτημα λύθηκε, σύμφωνα με Αμερικανούς δημοσιογράφους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της Dorna, είναι αυτός που επιθυμεί το Sachsenring να παραμείνει στο πρόγραμμα  και έχει ασκήσει πίεση για αυτό. Ο Ισπανός επικεφαλής φέρεται να ενημέρωσε τους αναβάτες του Moto GP στην επιτροπή ασφαλείας, ότι το Sachsenring «παραμένει κατά 99% στο πρόγραμμα», ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της πίστας και του ADAC θα ξεκινήσουν εκ νέου.

Η πίστα του Sachsenring, που προσφέρει κάθε χρόνο έναν από τους πιο θεαματικούς αγώνες, θεωρείται ίσως η δυσκολότερη  του ημερολογίου καθώς η πίστα είναι μικρή και στενή σε χάραξη. Φιλοξενεί τους αγώνες των Grand Prix από το 1998, ενώ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η πίστα φιλοξένησε συνολικά 193.000 άτομα, με τον αγώνα της Κυριακής να παρακολουθείται από 89.000 θεατές.