Πλέον εκτελεί χρέη δοκιμαστή στην Ducati.

Stoner: Θα μπορούσα να κερδίσω τον Marquez

Αν ο Stoner δεν είχε αποσυρθεί πριν κάνει ο Marquez το ντεμπούτο του στα MotoGP, πιστεύει οτι θα μπορούσε να τον κερδίσει σε μια απ`ευθείας μονομαχία.

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποφάσισε να αποσυρθεί απο τους αγώνες στο τέλος του 2012, μόλις στα 27 του χρόνια και αντικαταστάθηκε στην ομάδα της Repsol Honda, από τον Marquez την επόμενη χρονιά. Ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα μόλις στην πρώτη χρονιά συμμετοχής του στη μεγάλη κατηγορία, κατάφερε να επαναλάβει τον θρίαμβό του το 2014 και το 2016, ενώ έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το τέταρτο πρωτάθλημα του αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βαλένθια. Ο Stoner πιστεύει ότι με βάση τις δυνατότητες των αντιπάλων που αντιμετώπιζε στην καριέρα του, θα μπορούσε να κερδίσει τον Marquez, αν έτρεχαν μαζί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Με ρωτούν συχνά αν θα μπορούσα να τον νικήσω και υπάρχουν πολλά πράγματα που δείχνουν ότι θα μπορούσα να το κάνω. Εχω νικήσει στο παρελθόν τους Lorenzo, Rossi, Dovizioso και όλοι τους τον έχουν κερδίσει, οπότε δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ. Μάλιστα θα μπορούσα να μάχομαι μαζί του για τον τίτλο, όπως κάνει φέτος ο Dovizioso.»

Ο Stoner από το 2016 εκτελεί ρόλο δοκιμαστή στη Ducati και αρνήθηκε την πρόταση της Ιταλικής ομάδας να αγωνιστεί ως έκτακτη συμμετοχή στον αγώνα της Αυστρίας. Ο 32χρονος δεν φαίνεται πάντως να έχει μετανιώσει που αποσύρθηκε και μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην οικογένειά του και στα καθήκοντά του ως δοκιμαστής.