net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι πρώτοι επίσημοι Κυπελλούχοι αναβάτες με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες είναι γεγονός!

TTXGP: Οι πρώτοι νικητές με ηλεκτρικά!

Τους πρώτους επίσημους νικητές στα κύπελλα αγώνων ταχύτητας με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ανακοίνωσε η FIM γράφοντας έτσι μια νέα σελίδα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 
Νικητές σε αυτά τα δύο πρώτα Κύπελλα Αγώνων Ταχύτητας της FIM με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες (FIM eRoad Racing World Cup) είναι οι Eric Bostrom και Ho Chi Fung

Ο Eric, αδερφός του πρώην αναβάτη στο Π.Π. Superbikes, Ben Bostrom, κέρδισε το κύπελλο στη σειρά αγώνων της Β. Αμερικής πάνω σε μια Brammo, ενώ ο Chi Fung κατέκτησε την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό κύπελλο με ένα Zongshen. 

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι το 2014 η σειρά θα μετατραπεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα έχει το ελάχιστο έξι αγώνες στο πρόγραμμά του και στις τρεις Ηπείρους.

«Η εξέλιξη αυτών των μοτοσικλετών από χρόνο σε χρόνο είναι απλά εκπληκτική. Ήταν πραγματικά υπέροχο να αγωνίζομαι στο κύπελλο με την Brammo, η ομάδα είναι φανταστική και ο Shane-Turpin ο ομόσταυλός του-ήταν επίσης πολύ γρήγορος. Τώρε απλά δεν μπορώ να περιμένω να δω πώς θα είναι οι μοτοσικλέτες το 2014 γιατί θέλω ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα!», δήλωσε ο Bostrom μετά την ολοκλήρωση του Κυπέλλου.

«Συγχαρητήρια στον Eric Bostrom καθώς έβαλε χωρίς καμία αμφιβολία την προσπάθεια που χρειαζόταν για να αξίζει αυτό το βραβείο. Ελπίζαμε να είχαμε λίγο περισσότερο ανταγωνισμό αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε από το να συνεχίσουμε την εξέλιξη των μοτοσικλετών και να πετύχουμε του τεχνικούς μας στόχους. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε ποιος (κατασκευαστής) θα προκαλέσει την Empulse RR το 2014.», δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας  της Brammo, Brian Wismann.

Από τη μεριά του, ο Κυπελλούχος Ευρώπης, Ho Chi Fung, δήλωσε: «Αυτή ήταν μια εξαιρετική σεζόν για τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και είναι τιμή να στεφθώ νικητής στο ευρωπαϊκό Κύπελλο. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για την μεγάλη προσπάθειά της ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα. Τώρα προσβλέπουμε στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας για την επόμενη σεζόν. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτή τη σειρά ξανά.

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε και ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Zongshen, Daniel Chung: «Είμαστε προφανώς πολύ χαρούμενοι με τη σεζόν, είδαμε μεγάλη εξέλιξη με την μοτοσικλέτα και αυτό ήταν ένα πραγματικό μάθημα για εμάς. Τώρα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όσα μάθαμε για την επόμενη σεζόν και να συνεχίσουμε να εξελίσουμε αυτές τις μοτοσικλέτες ώστε να γίνουν ακόμη πιο γρήγορες εκεί έξω (στην πίστα).

Περισσότερα για τα δύο Κύπελλα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ