Με άνεση πήρε τη νίκη στον αγώνα Sprint του Assen ο Bagnaia

Με άνεση πήρε τη νίκη στον αγώνα Sprint του Assen ο Bagnaia

- Οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.
- Δεύτερος τερμάτισε ο Jorge Martin.
- To βάθρο συμπλήρωσε ο Maverick Viñales.
- Πτώση Marc Marquez από την 5η θέση.

Όλο το Σαββατοκύριακο στο Αssen, ο ρυθμός του Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) ήταν πολύ καλός και είχε ήδη κερδίσει την Pole Position

Όταν λοιπόν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati πετάχτηκε μπροστά, με τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) να ακολουθεί. Πιο πίσω, ο Alex Marquez (Gresini Ducati) κρατούσε την τρίτη θέση, όμως σύντομα ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) έκανε την κίνησή του για να ανέβει στις θέσεις του βάθρου. Εν τω μεταξύ ο Marc Marquez (Gresini Ducati) ήταν στην πέμπτη θέση, αλλά πάτησε στο κερμπ της εσωτερικής της δεύτερης στροφής στο δεύτερο γύρο, κάτι που επέφερε αποσταθεροποίηση στη μοτοσυκλέτα του και τελικά οδήγησε στην πτώση του. 
Από εκεί και πέρα οι διαφορές άνοιξαν μπροστά, με τον Bagnaia να κάνει έναν αλάνθαστο αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και να παίρνει μια άνετη νίκη έναντι του Jorge Martin, μειώνοντας έτσι και την διαφορά στη βαθμολογία. Η τρίτη θέση πήγε στον Viñales, ενώ πίσω τους εκτυλίχθηκε μια μεγάλη μάχη. 
Ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati) είχε ξεκινήσει από την 11η θέση, όμως είχε έναν πολύ καλό ρυθμό, έκανε τις προσπεράσεις του και κατάφερε τελικά να τερματίσει τέταρτος. 
Η πέμπτη θέση ήταν στα χέρια του Alex Marquez, σχεδόν μέχρι το τέλος του αγώνα, όπου μια κίνηση του Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Duati) στο σικέιν του προτελευταίου γύρου διατάραξε τα νερά αυτού του γκρουπ και άλλαξε τα δεδομένα στον τελευταίο γύρο. O Di Giannantonio πήρε τελικά την πέμπτη θέση, ενώ ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) τον ακολουθούσε κατά πόδας, μέχρι που πίεσε παραπάνω στην 15η στροφή και είχε μια πτώση με πολλά χιλιόμετρα.
Τελικά έκτος ήταν ο Brad Binder (Red Bull KTM), ενώ ο Alex Marquez που βρέθηκε στο πίσω μέρος αυτού του γκρουπ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού έβδομος, όμως αναγκάστηκε να χάσει μια θέση μετά τον τερματισμό από τον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) γιατί δεν είχε εκτίσει μια ποινή μεγάλου γύρου που του είχε επιβληθεί. Την τελευταία βαθμολογούμενη θέση κατέκτησε ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati).