Έκανε το απόλυτο ο Pecco Bagnaia στο Assen

Έκανε το απόλυτο ο Pecco Bagnaia στο Assen

- Οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.
- Δεύτερος ο Jorge Martin.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini, που ξεκινούσε 11ος.

Μετά από ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο (όπου ήταν ταχύτερος από το πρωί της Παρασκευής), ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) κατάφερε να κάνει το απόλυτο στο Assen, καθώς πήρε την Pole Position, κέρδισε τον αγώνα Sprint και σήμερα επιβλήθηκε με άνεση και στο Grand Prix της Ολλανδίας. 
Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έστριψε πρώτος και από την αρχή άνοιξε μια διαφορά ασφαλείας την οποία διαχειρίστηκε μέχρι τέλους, για να φτάσει σε άλλη μια νίκη στη φετινή χρονιά και να μειώσει τη διαφορά από τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) στους 10 βαθμούς. 
Από πλευρά του o Martin ξεκινούσε από την πέμπτη θέση, έστριψε τρίτος και αμέσως μετά επιτέθηκε στον Maverick Viñales (Aprilia Racing), προσπαθώντας να μείνει κοντά στον Bagnaia. Δεν τα κατάφερε, όμως με τη σειρά του πήρε μια πολύ άνετη δεύτερη θέση, με πάνω από πέντε δευτερόλεπτα διαφορά από τον τρίτο. 
Η μάχη για την τρίτη θέση έφτασε μέχρι το τέλος, με τον Viñales να δέχεται στα πρώτα στάδια την προσπέραση του Marc Marquez (Gresini Ducati), ενώ μετά από λίγο ακολούθησε ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati). O Marquez άφησε τον Di Giannantonio να περάσει με την ελπίδα να κλείσουν μαζί τη διαφορά με τον Martin όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. 
Στα τελευταία στάδια ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati) είχε ανεβάσει πολύ το ρυθμό του και από την 11η θέση εκκίνησης κατάφερε να περάσει τους προαναφερθέντες αναβάτες και να πάρει την τρίτη θέση. 
Ο Marc Marquez μετά από πολλές μάχες με τους Di Giannantonio και Viñales κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση. Ο Di Giannantonio ήταν πέμπτος μετά την ποινή μιας θέσης που δόθηκε στον Viñales για παραβίαση των ορίων της πίστας στον τελευταίο γύρο. 
Ο Brad Binder (Red Bull KTM) τερμάτισε έβδομος, με τους Alex Marquez (Gresini Ducati), Raul Fernandez (Trackhouse Aprilia Racing) και Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.