Pole Position για τον Bagnaia στο Grand Prix της Ολλανδίας

Pole Position για τον Bagnaia στο Grand Prix της Ολλανδίας

- Με νέο ρεκόρ γύρου στο 1:30.540.
- Δεύτερος για χιλιοστά του δευτερολέπτου ο Jorge Martin.
- Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Maverick Viñales.

3 εβδομάδες πέρασαν από το Grand Prix του Mugello και οι αναβάτες των MotoGP επέστρεψαν στη δράση στην ιστορική πίστα του Assen, γνωστή και ως "Καθεδρικός της Ταχύτητας". Οι κατατακτήριες ήταν πολύ σημαντικές για την επίτευξη μιας καλής θέσης εκκίνησης με το Πρωτάθλημα να έχει πάρει, από άποψη βαθμολογίας, φωτιά. 
Ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) είχε έναν δυνατό ρυθμό καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και επιβλήθηκε από την αρχή, κάνοντας νέο ρεκόρ από τον πρώτο του γύρο στις δεύτερες κατατακτήριες, ενώ με πεντέμισι λεπτά να απομένουν, κατέβασε και άλλο το ρεκόρ, στο 1:30.540, εξασφαλίζοντας άλλη μια Pole Position στην καριέρα του. 
Ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) ήταν ο μόνος που έφτασε σχετικά, κοντά (μάλιστα στη μέση των κατατακτηρίων βρέθηκε για λίγο στην πρώτη θέση), όμως τελικά περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, με κάποια γλιστρήματα να τον αποτρέπουν από το να γράψει έναν πολύ καλό γύρο στο τέλος. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε ο Maverick Viñales (Aprilia Racing)
Από τη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν οι Alex Marquez (Gresini Ducati), Aleix Espargaro (Aprilia Racing) και Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati), με τον Ιταλό να περνάει από τις πρώτες κατατακτήριες.
Ο Marc Marquez (Gresini Ducati) βρισκόταν σε μια προσπάθεια που θα του έφερνε μια καλή θέση εκκίνησης, όμως τα πάντα θα άλλαζαν στην 7η στροφή. Εκεί βρήκε τον Espargaro και στην προσπάθειά του να τον περάσει πίεσε περισσότερο από όσο γινόταν και βρέθηκε στο έδαφος, μένοντας τελικά στην 7η θέση της εκκίνησης. Θα είναι μπροστά από τους Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) και Brad Binder (Red Bull KTM). 
Τέλος, στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης βρίσκονται οι Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), Enea Bastianini (Ducati Lenovo) και Raul Fernandez (Trackhouse Aprilia Racing)