Αυτή είναι η πρωτότυπη Zongshen Cyclone RX6

Zongshen Cyclone RX6: Η Norton, αλλιώς!

Αυτή είναι η νέα μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιεί μοτέρ από την πάλαι ποτέ δοξασμένη Norton και τα σχέδια της κατατέθηκαν για κατοχύρωση πριν λίγες ώρες. Δείτε περισσότερα.

Αρκετό καιρό πριν ανακοινωθεί η κατάρρευση της βρετανικής Norton, γνωρίζαμε ότι η κινεζική Zongshen είχε αγοράσει τα δικαιώματα παραγωγής του κινητήρα 650 κ.εκ. της βρετανικής εταιρείας, για τοποθέτηση του σε νέα μοντέλα. Φαίνεται πως αυτή η ώρα τελικά ήρθε. Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε στην εικόνα είναι η Zongshen Cyclone RX6 και, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, κατατέθηκε για κατοχύρωση σε μορφή τελικών σχεδίων.
 
Αν η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας σας θυμίζει… VFR Crossrunner, δεν έχετε άδικο αφού της μοιάζει πάρα πολύ. Κατά τα άλλα, η πρόταση αυτή της Zongshen συνδυάζει πολλά στοιχεία της street adventure κατηγορίας που την έχει κάνει τόσο επιτυχημένη διεθνώς. Αρχικά, ο κινητήρας των 650 κ.εκ. αναμένεται να αποδίδει περίπου 70 ίππους, τοποθετώντας το μοντέλο άμεσα απέναντι σε μοτοσυκλέτες όπως τα Tracer 700, Versys 650 και V-Strom 650. H εμφάνιση αλλά και το στήσιμο της νέας μοτοσυκλέτας συμφωνούν με τους street adventure κώδικες: Τροχοί 17 ιντσών, ψηλές αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές και τουριστική, αλλά όχι υπερβολικά πληθωρική, σιλουέτα.
 
Η πρόβλεψη για τοποθέτηση βαλιτσών στο πίσω μέρος είναι προφανής, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πατέντες που κατατέθηκαν εμφανίζουν την μοτοσυκλέτα με το κλασικό «τριβάλιτσο» ως εξτρά επιλογή. Κάτι που έχει ακόμα ενδιαφέρον είναι ότι γίνεται σαφές ότι η ονομασία Cyclone δεν θα αναφέρεται στο μοντέλο, αλλά στην νέα μάρκα που θα δημιουργήσει η Zongshen, προκειμένου να κάνει ευκολότερη την διείσδυση της στις δυτικές αγορές.
 
Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιθανόν, να παρουσιαστεί επίσημα στο τέλος του χρόνου ως μοντέλο 2021. Περισσότερες επίσημες πληροφορίες, αναμένονται εν καιρώ.