Οι χρόνοι του ήταν πολύ καλοί παρά τον νέο περιοριστή στροφών.

Ευχαριστημένος ο Rea από τη μοτοσυκλέτα του 2018

O Rea δοκίμασε την ZX-10RR με την οποία θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά, που συμμορφώνεται με τους κανονισμούς που θα ισχύουν το 2018 και την βρήκε ακόμα καλύτερη από αυτή που αγωνιζόταν φέτος.

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Οι κανονισμοί του 2018, που περιλαμβάνουν μέχρι και νέο περιοριστή στροφών, σκοπεύουν στο να κλείσουν τη διαφορά μεταξύ των κορυφαίων αναβατών και των υπολοίπων, ώστε να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό. Ο Jonathan Rea, δοκίμασε την προηγούμενη εβδομάδα στη Jerez, μια μοτοσυκλέτα που υιοθετεί τις αλλαγές που επιβάλουν οι νέοι κανονισμοί και μάλιστα έκανε καλύτερο χρόνο από αυτόν που είχε κάνει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά νωρίτερα μέσα στη σεζόν στην ίδια πίστα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Είναι καλό να ερχόμαστε εδώ και να είμαστε τόσο γρήγοροι. Είμαι πολύ περήφανος για την Kawasaki. Δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο πρωτάθλημα και καταναλώνουν εκεί όλους τους πόρους τους. Οι νέοι κανονισμοί θέλουν να εξισορροπήσουν τα πράγματα και να κάνουν πιο συναρπαστικό το πρωτάθλημα και αυτό είναι κατανοητό, αλλά στόχος της Kawasaki είναι να κερδίζει κάθε χρόνο. Παρουσίασαν κάτι διαφορετικό, δεν περιόρισαν μόνο τις στροφές του κινητήρα, αλλά έφεραν μια μοτοσυκλέτα διαφορετικών προδιαγραφών και μάλιστα την απόλαυσα πολύ. Αισθάνομαι καλύτερα πάνω της. Δοκιμάσαμε πολλά εξαρτήματα, συνεργαστήκαμε με τη Showa και είδαμε τι κάνουν τα καινούργια ελαστικά της Pirelli. Έχουμε κάνει πολύ δρόμο. Η νέα άσφαλτος της πίστας έπαιξε κι αυτή τον ρόλο της.»