Νέο σύστημα από την Triumph θα χαμηλώνει το ύψος σέλας εν κινήσει

Νέο σύστημα από την Triumph θα χαμηλώνει το ύψος σέλας εν κινήσει

Θα βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των Tiger 1200

Η Triumph κυκλοφόρησε ένα νέο σύστημα για όλες τις Tiger 1200, το οποίο θα μπορεί να χαμηλώνει τη μοτοσυκλέτα εν κινήσει για να κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στο έδαφος όταν η μοτοσυκλέτα σταματά.
 
Το σύστημα μειώνει την προφόρτιση στην πίσω ανάρτηση για να χαμηλώσει το ύψος της σέλας όταν η μοτοσυκλέτα ταξιδεύει με χαμηλή ταχύτητα. Για να ενεργοποιήσει το σύστημα, ο αναβάτης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί "Home" (που βρίσκεται στο δεξί σετ διακοπτών) για 1 δευτερόλεπτο, εφόσον η μοτοσυκλέτα κινείται κάτω από ένα όριο ταχύτητας και το ύψος της σέλας θα μειωθεί, κάνοντας πιο εύκολο για τον αναβάτη να πατήσει στο έδαφος όταν η μοτοσυκλέτα σταματήσει. 

Το σύστημα λαμβάνει υπόψη το συνδυασμένο βάρος του αναβάτη, του συνεπιβάτη και πιθανών αποσκευών, αλλά η Triumph δηλώνει ότι το ύψος μπορεί να μειωθεί μέχρι και 20 χιλιοστά

Όλες οι Tiger 1200 τελευταίας γενιάς είχαν ήδη ρυθμιζόμενη σέλα σε δύο θέσεις, οι οποίες άλλαζαν αφαιρώντας τη σέλα και αλλάζοντας τις θέσεις στις βίδες. Tα GT μοντέλα είχαν περιθώριο από 850 μέχρι 870 χιλ., ενώ τα μοντέλα Rally "παίζανε" μεταξύ 875 και 895 χιλ. Το νέο σύστημα μπορεί να χαμηλώνει το ύψος σέλας στις GT στα 830 χιλ. και στις Rally στα 855 χιλ. 



Το σύστημα θα βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των Tiger 1200 από εδώ και πέρα, οι ιδιοκτήτες του τωρινού μοντέλου (από το 2021 και μετά) θα μπορούν να εγκαταστήσουν το σύστημα και στις δικές τους μοτοσυκλέτες.