Honda-Ινδία: Νέα super προσιτή μοτοσικλέτα
Διαβάστηκε από 10943 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης: 18/4/2013
Το Dream Neo 110 παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Ινδία με στόχο να κάνει τη Honda τον μεγαλύτερο κατασκευαστή στη 2η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Η τιμή του; Μόλις 610 ευρώ!
Το ολοκαίνουριο Dream Neo, σχεδιαστικά τουλάχιστον, δεν μοιάζει με ένα μοντέλο που θα έκανε εμπορική επιτυχία στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες της ιαπωνικής εταιρίας, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει ο μέσος αναβάτης που κινείται καθημερινά στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ινδίας αλλά και εκτός αυτών.

Τα πίσω αμορτισέρ του Dream Neo ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση ελατηρίου σε πέντε θέσεις, οι τροχοί του είναι 18 ιντσών, ακτινωτοί ή χυτοί αλουμινίου-ανάλογα της έκδοσης-και τα φρένα είναι ταμπούρα εμπρός/πίσω.

Ο μονοκύλινδρος αερόψυκτος κινητήρας του είναι μόλις 109 κ.εκ., η τροφοδοσία του πραγματοποιείται με καρμπυρατέρ και η απόδοσή του ανέρχεται στους 8,25 ίππους και τα 0,88 Kgm ροπής στις 7.500 και 5.500 σ.α.λ. αντίστοιχα. Το ρεζερβουάρ της μοτοσικλέτας είναι μόλις 8 λίτρα αλλά, σύμφωνα με τη Honda, η αυτονομία του είναι τεράστια αφού η κατανάλωσή δεν ξεπερνά τα 1,35 λίτρα στα 100 χλμ.!

Το Dream Neo μπορεί να είναι μια από τις πιο σεμνές και ταπεινές μοτοσικλέτες της εποχή μας, ταυτόχρονα όμως-όσο και αν ακούγεται περίεργο- είναι και μια από τις σημαντικότερες, καθώς αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα της Honda, στο δρόμο για την πρωτιά στις πωλήσεις στην αγορά της Ινδίας που ξεπέρασαν τα 13,79 εκατ. μονάδες το 2012. Από αυτές, οι μισές σχεδόν (!) αντιστοιχούν σε μοτοσικλέτες 100-110 κ.εκ. και τιμή κοντά στα 610 ευρώ του Neo Dream.

Η Honda ευελπιστεί να κατακτήσει την πρώτη θέση μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια και η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής έχει φτάσει στα μισά ή για να το θέσουμε σωστότερα στη 2η θέση, μπροστά από τις Bajaj και TVS Motors. Αυτό το λέμε γιατί στην 1η βρίσκεται η Hero MotorCrop., ο συνεργάτης της Honda, μέχρι το 2011,  ο οποίος κυριαρχεί σήμερα κατέχοντας το 42,9% της εγχώριας αγοράς, (18,9 για την Honda). 

Μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά και πώς θα τα πάει το νέο μοντέλο της στην κούρσα των πωλήσεων, έχοντας απέναντί του το best seller της Hero, που ονομάζεται Splendor, ενώ σύντομα θα βρει μπροστά του και τη «μοτοσικλέτα των 500 δολαρίων» που ετοιμάζει η Yamaha. 



Τα "ψαχτήρια" του Mototriti.gr
(Όλες οι πληροφορίες, για κάθε μοντέλο που σας ενδιαφέρει)


 

Tags: HONDA | ??????????

περισσότερα νέα & άρθρα »
HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Test: Honda CB650R | TEST
Africa Twin με Supercharged κινητήρα | ΔΙΕΘΝΗ
Νέα έκδοση Honda NT1100 2025 με ηλεκτρονική ανάρτηση | ΔΙΕΘΝΗ
Honda GB350 μια οικονομική - “κλασική“ μοτοσυκλέτα. | ΔΙΕΘΝΗ
Όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Honda X-ADV | ΕΛΛΑΔΑ
Τα πιο δυνατά μικρά Supersport στην Α2 κατηγορία | TOP
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πανευρωπαϊκή παρουσίαση του SYM ADX 400 TG στη Σαρωνίδα! | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
BMW CE 02 - Αποστολή Πορτογαλία | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Νέο Retro Café Racer από την Honda στα 150cc | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Αλλαγές δέχεται για το 2025 το Royal Enfield Classic 350 | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ