net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα BMW Vision Next 100

Η νέα BMW Vision Next 100

Η νέα BMW Vision Next 100

BMW Vision Next 100

Η BMW Motorrad αποκάλυψε το νέο της φουτουριστικό μοντέλο, Vision Next 100, στο οποίο ο αναβάτης δεν θα υποχρεούται να φοράει κράνος. Η μοτοσυκλέτα είναι το τελευταίο σχέδιο από μια σειρά καινοτόμων οχημάτων της εταιρείας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

 
Το Vision Next 100 είναι το όραμα της BMW για το πώς μπορεί να μοιάζει μια μοτοσυκλέτα τα επόμενα 30 χρόνια. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εταιρείας, η οδήγηση μοτοσυκλέτας θα είναι «μια αναλογική εμπειρία σε μια ψηφιακή εποχή». Πρόκειται γα ένα concept μοντέλο, που κρατάει τον αναβάτη σε έλεγχο σε έναν αυτόνομο κόσμο.

Ο λόγος, που το κράνος δε θα είναι απαραίτητο, είναι ότι η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί με ένα «ψηφιακό φίλο», τον οποίο η BMW περιγράφει ως «μια λειτουργική μονάδα που αποτελείται από τη μοτοσυκλέτα και τη δική της έκδοση εξοπλισμού αναβάτη» και η οποία εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου ασφάλεια. Η μονάδα αυτή θα δρα διακριτικά στο παρασκήνιο και θα παρεμβαίνει μόνο όταν απαιτείται ή επιθυμείται.  

Ο αναβάτης θα φορά, επίσης, ειδικά σχεδιασμένα Vision Next 100 γυαλιά δεδομένων, που θα προβάλουν πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση. Επιπρόσθετα, τα γυαλιά θα συνδέονται με μια κάμερα, που θα προβάλει το τι γίνεται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας.

Η Vision Next 100 έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και είναι κατασκευασμένη γύρω από μια μονάδα, που ονομάζεται «Flexframe», η οποία θα επιτρέπει στον αναβάτη να οδηγεί χωρίς τη χρήση αναρτήσεων με τη μορφή που τις γνωρίζουμε σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι αν μετακινήσουμε το τιμόνι, τότε ολόκληρο το πλαίσιο αλλάζει σχήμα κι επιτρέπει την αλλαγή κατεύθυνσης. Ανάλογα με τη κίνηση στους δρόμους, οι δυνάμεις, που απαιτούνται για τον ελιγμό της μοτοσυκλέτας, ποικίλλουν.

Ο δικύλινδρος κινητήρας θα τοποθετηθεί μέσα στο πλαίσιο, αλλά το εξωτερικό του σχήμα θα αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης. Έτσι, όταν η μοτοσυκλέτα είναι σταματημένη, ο κινητήρας θα είναι συμπαγής, ενώ όταν κατά τη διάρκεια της κίνησης, τα μπλοκ των κυλίνδρων του κινητήρα  θα προεξέχουν από το πλάι με στόχο τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής και την προστασία της μοτοσυκλέτας από τις καιρικές συνθήκες.

Το νέο μοντέλο concept δε θα απαιτεί στάντ, επειδή τα συστήματα βοήθειας θα του παρέχουν τέλεια ισορροπία, ακόμα και αν ο αναβάτης δε βρίσκεται πάνω σε αυτό. Το Vision Next 100 δε θα διαθέτει καμία τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, καθώς αυτή δεν αποτελεί μέρος της απολαυστικής εμπειρίας οδήγησης μιας μοτοσυκλέτας.
 

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ