Μην σας ξεγελάει το όνομα! Ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 853 κυβικά και είναι ίδιος με αυτόν του F 850. Η πιο ήπια απόδοση οφείλεται στο διαφορετικό χάρτη καυσίμου.

Όπως στο 850, έται και στο 750 η εξάτμιση μετακινήθηκε δεξιά, για να διευκολύνει τον αναβάτη στις στατικές μετακινήσεις.

Κινητήρας

Μπορεί η ονομασία να παραπέμπει σε λιγότερα κυβικά, όμως η μονάδα τροφοδοσίας του F 750 είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που συναντάμε στο F 850. Πρόκειται για ένα δικύλινδρο, υγρόψυκτο σε σειρά κινητήρα, χωρητικότητας 853 κυβικών εκατοστών, με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο  και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής. Στην πιο εξημερωμένη έκδοση του αποδίδει 77 ίππους στις 7.500σαλ. και 8,45 kg-m στις 6.000σαλ. Σε αντίθεση με ορισμένα μοντέλα που κάνουν μετατροπές στα χαρακτηριστικά των εκκεντροφόρων, εδώ η μείωση ιπποδύναμης είναι αποτέλεσμα του διαφορετικού χάρτη καυσίμου. Η ισχύς μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στους 47 ίππους, καθιστώντας το ιδανικό για κατόχους διπλώματος Α2. Τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης (rain, road, dynamic, enduro) προσαρμόζουν ανάλογα την απόκριση του γκαζιού και το επίπεδο παρεμβατικότητας του ABS και του traction control. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός 6-ταχυτου κιβωτίου που εξοπλίζεται και με quickshifter για ανεβοκατεβάσματα χωρίς συμπλέκτη, η μονόδρομη λειτουργία του οποίου, χαρίζει ασφαλή κατεβάσματα κατά την επιβράδυνση.