Διαστημική Harley

Η Shif Customs κατασκευάζει μια μοναδική Harley και αποτείνει με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στον Yuri Gagarin, τον πρωτοπόρο του διαστήματος.

Στις 12 Απριλίου του 1961 ο Yuri Gagarin έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και  κατάφερε να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γή μέσα σε 108 λεπτά. Με την προσεδάφισή του στη Γή έγινε άμεσα διάσημος παγκοσμίως και πήρε πολλά μετάλλια ανδρείας. Η Harley της Shif Customs αποτείνει φόρο τιμής στον Yuri, το αεροσκάφος του, Vostok 1 και το ξεκίνημα της εξερεύνησης του διαστήματος.

Το ιδιαίτερο αυτό project ξεκίνησε με ένα πλαίσιο από Softail του 2003, το οποίο τροποποιήθηκε ώστε να φιλοξενήσει το κατά παραγγελία μπροστινό και το ψαλίδι. Οι ζάντες του είναι 21 και 18 ιντσών με ελαστικά της Avon. Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας ο κινητήρας των 1.145 κυβικών της Harley συνεργάζεται με το εργοστασιακό κιβώτιο και συμπλέκτη, αλλά η πρωτεύουσα μετάδοση έχει κατασκευαστεί από τη Shif Customs. Όμορφη λεπτομέρεια η εισαγωγή σε σχήμα τουρμπίνας, αλλά και οι διπλές εξατμίσεις.

Στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας κυριαρχούν τα φτερά των τροχών που είναι φυσικά χειροποίητα, όπως το ρεζερβουάρ, το δοχείο λαδιού, οι βάσεις της σέλας, οι μανέτες και τα μαρσπιέ. Τα φλας σε σχήμα σφαίρας είναι πολύ vintage και ταιριάζουν απόλυτα με το διαστημικό θέμα, ενώ η δεξιοτεχνία των δημιουργών φαίνεται από το χειροποίητο κάλυμμα του προβολέα και τη σέλα που έχει ραφτεί στο χέρι.

Στο πίσω φτερό απεικονίζεται ένα διάσημο χειρόγραφο του Gagarin το οποίο λέει: «Ενώ ήμουν σε τροχιά γύρω από τη Γή, είδα πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης μας. Οι άνθρωποι πρέπει να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε αυτή την ομορφιά, όχι να την καταστρέψουμε».