net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ducati panigale R café racer project

Αρμονικά κατασκευασμένη, θα έλεγε κανείς ότι βγαίνει έτσι από το εργοστάσιο.

Το κίτρινο κρύσταλλο του φαναριού ξεχωρίζει.

Η Akrapovic “shotgun” κυρίαρχο στοιχειό της ουράς.

Χειροποίητο ντεπόζιτο δια χειρός Raphael Schaub.

Ducati Panigale R Cafe Racer

 
Ο Andy Matter, CEO της εταιρίας parts of world,  είχε την ιδέα να φτιάξει ένα Panigale R café racer,αφού δεν υπήρχε κανένα άλλο παρόμοιο project μέχρι εκείνη την στιγμή. Σε ερώτηση του στην ιδία την εταιρία της Ducati πήρε την απάντηση « Γιατί να  κάνεις κάτι τέτοιο, είναι η ομορφότερη supersport μοτοσυκλέτα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την «χαλάσεις» .Αύτη η αρνητική στάση της εταιρίας έδωσε κίνητρο στον Andy Matter να υλοποιήσει το project που είχε στο μυαλό του .Βρήκε βοήθεια στην Ducati Zentralschweiz και στον κολοσσό Akrapovic.

Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισαν, αφού πρώτα «έγδυσαν» την Panigale ήταν τα καλώδια ,υπήρχαν παντού . Αφού τέλειωσαν με το «καθάρισμα» καλωδίων, ανέλαβε ο   Raphael Schaub .Χωρίς την χρήση ακριβών τεχνολογιών αλλά με τα χεριά του ,σιγά σιγά έδωσε μορφή,  αρχικά στο ντεπόζιτο και έπειτα στην ουρά .Η σέλα έγινε μονοκόμματη σε στυλ café racer και το επόμενο βήμα ήταν να τοποθετήσουν αεραγωγούς ,που ταιριάζουν στον αέρα της vintage πλέον μοτοσυκλέτας .Το διπλό εργοστασιακό φανάρι δεν ταίριαζε με το σύνολο, οπότε την θέση του πήρε ένα στρογγυλό old-school με κίτρινο κρυστάλλινο κάλυμμα.

Συνεχίζοντας με το αισθητικό κομμάτι, ήθελαν να ξεφύγουν από τον κλασικό χρωματισμό  της Ducati και επέλεξαν χρώματα που αναδεικνύουν τις νέες γραμμές που έχει πλέον η μοτοσυκλέτα. Τα χρώματα ταίριαξαν με την σέλα, τις αναρτήσεις της Ohlins και το κίτρινο φανάρι.
Το σύστημα ψύξης επανασχεδιάστηκε για αισθητικούς λόγους  και  η Rizoma επιστρατεύτηκε, για να προσφέρει τα αξεσουάρ της, που θα ολοκληρώσουν το πακέτο.

Χρησιμοποιείται εξάτμιση Akrapovic με το παρατσούκλι “shotgun”  όπου στο πέρασμα της  εκτός της…μουσικής πανδαισίας, χαρίζει και λίγες φλόγες για τα μάτια των  περαστικών.
Το αποτέλεσμα είναι μια ξεχωριστή Panigale R café racer που μπορεί ακόμα να κυκλοφορεί στον δρόμο, χαρίζοντας οφθαλμόλουτρο στους λάτρεις μοτοσυκλέτας. 
 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ