Τα επίμαχα σχέδια που κατοχυρώθηκαν από την Honda...

Τα επίμαχα σχέδια που κατοχυρώθηκαν από την Honda...

Τα επίμαχα σχέδια που κατοχυρώθηκαν από την Honda...

Τα επίμαχα σχέδια που κατοχυρώθηκαν από την Honda...

Honda: Πατεντάρει 6κύλινδρο CBX!

Μετά από το café racer επιστρέφει και ο εξακύλινδρος; Δείτε τι πατένταρε η Honda που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ώρες!

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η ρετρό-μανία καλά κρατεί και φαίνεται ότι θα κρατήσει καλά και για αρκετό καιρό. Όλο και περισσότερα vintage σχέδια εμφανίζονται εκ νέου και μόλις πριν λίγες ώρες, Αμερικανοί δημοσιογράφοι εντόπισαν την πατέντα και τα σχέδια, μιας μοτοσυκλέτας που φαίνεται ότι είναι η νέα Honda CBX.

Δείτε τις εικόνες… όχι απλά μιλάμε για μια νέα café racer, αλλά μάλλον θα είναι και εξακύλινδρη! Στα σχέδια, ο κινητήρας μονοπωλεί το ενδιαφέρον, καθώς ήταν στοιχείο ταυτότητας των CBX μοντέλων. Ο 6κύλινδρος σε σειρά δεν είναι τυχαίο ότι έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί από τους κατασκευαστές, καθώς το μεγάλο πλάτος και βάρος του τον κάνουν ακατάλληλο για πολλές εφαρμογές. Ωστόσο, με μία προσεκτική ματιά, φαίνεται ότι ο κινητήρας είναι ιδιαίτερα στενός και θα χρησιμοποιεί υδρόψυξη -και ας φέρει τα χαρακτηριστικά πτερύγια των αερόψυκτων μοτέρ, τα οποία αν τα διατηρήσει, θα είναι για λόγους εμφάνισης. 



Φεύγοντας όμως από τον κινητήρα, προσέξτε την όλη μοτοσυκλέτα. Μιλάμε για μια αμιγώς café racer εμφάνιση, με «κοκοβιό» πίσω και την χαρακτηριστική μάσκα εμπρός, κλιπ-ον, ατσάλινο πλαίσιο διπλής ραχοκοκαλιάς και μια τρελή εξάτμιση με 6 απολήξεις, που σε γυρίζει πολύ πίσω στο χρόνο, στην αυθεντική CBX αλλά και στην αγωνιστική RC166.



Σε  άλλα σημεία της μοτοσυκλέτας, βλέπουμε ακτινικές δαγκάνες εμπρός και τολμούμε να πούμε, και ακτινική τρόμπα εμπρός φρένου, ζάντες 12 ακτινών και μια έλλειψη… περιττών πλαστικών και τμημάτων της μοτοσυκλέτας, κάτι το οποίο υπονοεί ένα «σπαρτιατικό» χαρακτήρα. Μπροστά, διακρίνουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κεντρικός στρογγυός προβολέας, αλλά μάλλον LED φωτιστικά, αφήνοντας το χώρο στο κέντρο της μάσκας για...number plate! 



Το επίπεδο της λεπτομέρειας στα σχέδια έχει ωθήσει τους Αμερικανούς συναδέλφους μας, να πιστέψουν ότι μιλάμε για ένα έτοιμο νέο μοντέλο, που μπαίνει στην παραγωγή σύντομα. Αν προσέξετε, στα σχέδια φαίνονται οι καθρέπτες, τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, η βάση της πινακίδας, βίδες, LED φωτιστικά και πολλά άλλα σημεία που δεν φαίνεται να τοποθετήθηκαν τυχαία. Τι περιμένουμε λοιπόν; Οι φήμες λένε για εμφάνιση του μοντέλου αυτού, στην EICMA. Πόσα όμως κυβικά θα είναι ο κινητήρας του και ποια τα τεχνικά χαρακτηριστικά του; Αυτά, πρέπει να περιμένουμε για να τα μάθουμε.