Test βάση κινητού SP-Connect Bike Bundle: Στιβαρό και ασφαλές κράτημα
20 Φωτογραφίες »
39,99 €

Test βάση κινητού SP-Connect Bike Bundle: Στιβαρό και ασφαλές κράτημα

- Ισχυρό κράτημα τόσο στο κινητό όσο και στο σημείο πρόσδεσης
- 4 στροφικοί άξονες και μεταλλικές βίδες
- Ελεύθερη η κάμερα, τα κομβία και η θύρα φόρτισης
- Η άποψή μας

Ισχυρό κράτημα τόσο στο κινητό όσο και στο σημείο πρόσδεσης

Μία βάση κινητού μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την καθημερινότητα όσων οδηγούν μοτοσυκλέτα και όχι μόνο. Με πολλές νέες εταιρείες να αναπτύσσουν τέτοιου είδους προϊόντα, η πλοήγηση στη μοτοσυκλέτα το ποδήλατο ή και το αυτοκίνητο είναι πιο εύκολη από ποτέ. Η SP Connect είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες για βάσεις κινητού, φέρνοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας στην αγορά με την ιστορία της να μετρά πλέον 36 χρόνια, αφού ιδρύθηκε το 1988 στην Γερμανία. Αρχικά κατασκεύαζε δέστρες για σανίδες του snowboard, με το παράρτημα βάσεων για κινητά να ανοίγει το 2016. Μέσα όμως από την τεχνογνωσία της εταιρείας, οι βάσεις της έχουν γίνει γνωστές σε όλο τον κόσμο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Εμείς δοκιμάσαμε την βάση Bike Bundle, που συνδυάζει ευελιξία και σιγουριά, καθώς μπορείς να την τοποθετήσεις σε διαφόρων διαμέτρων τιμόνια, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη για την ασφάλεια του κινητού σου. Αποτελείται από δύο ξεχωριστά εξαρτήματα, το Phone Clamp που "μαγκώνει" το κινητό σου και το Bike Mount που προσδένεται στο τιμόνι.


Στα δεξιά είναι το Bike Mount με τον βραχίονα, και από πίσω του το Clamp.

Για να τοποθετήσεις το κινητό σου στο Clamp, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τραβήξεις προς τα έξω το "βιδάκι" που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του και στρίβοντάς το αριστερόστροφα να ανοίξεις τους σφιγκτήρες. Ύστερα τοποθετείς το κινητό στο ύψος που θες και σφίγγεις, στρίβοντάς το δεξιόστροφα ώσπου να έχει αρκετή αντίσταση. Μετά πατώντας το βιδάκι προς τα μέσα το ασφαλίζεις ώστε να μην μπορεί να λασκάρει και το κινητό σου δεν πάει πουθενά.


Προς τα δεξιά σφίγγεις και πατώντας το προς τα μέσα το ασφαλίζεις.

Πάμε λοιπόν στο Mount. Αυτό τοποθετείται σε σωληνωτά τιμόνια διαφόρων διαμέτρων, αφού μπορεί να ρυθμιστεί πολύ εύκολα με το σφίξιμο της πλαστικής ροδέλας μέσα από την οποία περνάει το εξάρτημα που μοιάζει με Tire-Up. Μεταξύ βάσης και τιμονιού μπορείς να τοποθετήσεις ένα από τα δύο λαστιχένια εξαρτήματα, που θα κάνουν την βάση σταθερή ακόμα και με το βάρος του κινητού. Έτσι, βάση και κινητό είναι απόλυτα ασφαλή και δεν μετακινούνται από τη θέση τους.


Η πλαστική "ροδέλα" ασφαλίζει την βάση στο τιμόνι.
 

4 στροφικοί άξονες και μεταλλικές βίδες

Το σύστημα αυτό μπορεί να ρυθμιστεί ως προς 360°, με τους άξονες που μπορούν να ρυθμιστούν να είναι 4. Αρχικά μπορείς να το ρυθμίσεις στον στροφικό άξονα του τιμονιού κατά την τοποθέτηση. Ο αμέσως επόμενος άξονας ρύθμισης είναι στην βάση και κάθετος ως προς την διεύθυνση του τιμονιού. Με το χαλάρωμα της μεταλλικής βίδας, μπορείς να ανασηκώσεις την κυκλική βάση και να την ασφαλίσεις σε πάρα πολλές διαφορετικές θέσεις.


Ο 2ος και 3ος κατά σειρά άξονας ρύθμισης ξεκινώντας από το τιμόνι.

Αμέσως επάνω από αυτήν, τοποθετείται ο βραχίονας, που ρυθμίζεται συγχρόνως με την βάση, αφού προσδένεται με την ίδια βίδα με κεφαλή άλεν για την οποία παρέχεται στο κουτί το απαραίτητο εργαλειάκι. Τέλος, εκεί που τοποθετείς το κινητό με το Clamp, υπάρχει μία ακόμα μεταλλική βίδα που σου επιτρέπει με την αφαίρεσή της να ρυθμίσεις ως προς 360 μοίρες την κατεύθυνση του κινητού σου, ώστε αν θες να το έχεις σε landscape mode (οριζόντια).


Ο 4ος άξονας ρύθμισης.

Το Clamp έχει μεγάλο εύρος ρύθμισης ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτό τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα της αγοράς, με πλάτος από 56 έως και 82 χιλιοστά. Παράλληλα οι επιφάνειες στις οποίες "πατάει" το κινητό έχουν λαστιχένιο υλικό ώστε να μην μετακινείται ενώ δημιουργούν γωνία ώστε αυτό να είναι ασφαλές.


Οι γωνίες που σχηματίζει το Clamp "γραπώνουν" το κινητό ενώ έχουν λαστιένιες επιφάνειες. 

Ελεύθερη η κάμερα, τα κομβία και η θύρα φόρτισης

Φυσικά αυτή η βάση είναι σωτήρια για διανομείς, οι οποίοι χρησιμοποιούν συνεχώς το κινητό όχι μόνο για την πλοήγηση αλλά και για να διαχειριστούν την εφαρμογή με την οποία εργάζονται, εάν δεν δουλεύουν σε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά και ένας ταξιδιώτης θα εκτοξεύσει την άνεσή του με την χρήση της. Θα μπορεί εύκολα να διαχειριστεί την μουσική του στην ενδοεπικοινωνία αλλά και να διαχειριστεί κλήσεις πολύ πιο εύκολα. Η βάση σε συνδυασμό με τον βραχίονα τοποθετεί το κινητό στο ύψος του πίνακα οργάνων ώστε να μην χρειάζεται ο αναβάτης να ρίχνει πολύ χαμηλά το βλέμμα του κρατώντας την προσοχή του στον δρόμο. Σου επιτρέπει να φορτίζεις ταυτόχρονα το κινητό, ενώ και οι δύο κάμερες είναι ελεύθερες, όπως επίσης και τα κουμπιά έντασης και power on/off δίνοντάς σου την μέγιστη χρηστικότητα.


Ελεύθερα όλα τα κουμπιά αλλά και οι κάμερες.
 

Η άποψή μας

Χρησιμοποιήσαμε εκτενώς την βάση κινητού Bike Bundle της SP Connect και διαπιστώσαμε γιατί η εταιρεία αυτή είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές που εμπιστεύονται πολλοί διανομείς και ταξιδευτές. Με το σωστό σφίξιμο (γερό αλλά όχι σε υπερβολικό σημείο), το κινητό είναι απόλυτα ασφαλές και δεν αλλάζει θέση ακόμα και μετά από πολλά χιλιόμετρα οδήγησης. Η λαστιχένια επιφάνεια ανάμεσα σε βάση και τιμόνι συνδράμει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό, ενώ το ειδικά πατενταρισμένο σύστημα πρόσδεσης του Clamp με τον βραχίονα της SP Connect που στρίβει 90°, σε απαλλάσσει από άγχη για την ασφάλεια του κινητού σου. Έχουμε ταξιδέψει με το κινητό στην τσέπη, κάνοντας συνεχώς στάσεις για να πλοηγηθούμε και πραγματικά μία βάση κινητού αλλάζει τα δεδομένα, πόσο μάλλον όταν είσαι απόλυτα σίγουρος για την στιβαρότητά της. Κατά την οδήγηση μάλιστα περνούσαμε επιτηδευμένα πάνω από κακοτεχνίες του οδοστρώματος, για να διαπιστώσουμε εάν η βάση τα πάει καλά όχι μόνο σε αψεγάδιαστη άσφαλτο αλλά και σε λακκούβες με τις οποίες είναι γεμάτο το ελληνικό οδικό δίκτυο και το αποτέλεσμα έμεινε απαράλλακτο. Ακίνητη η βάση αλλά και το κινητό τηλέφωνο. Με την τιμή των εξαρτημάτων ξεχωριστά να είναι στα 29,99 ευρώ έκαστο (59,98 σύνολο), το Bike Bundle στα 39,99 ευρώ αποτελεί μία από τις πιο ευέλικτες και ασφαλείς επιλογές στην αγορά, με εξαιρετικό value for money. Θα το βρεις στην Moto Πήγασος, επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου 26 στην Καλλιθέα.


Έχεις τα πάντα στο κατάλληλο ύψος με μία βάση που σου εμπνέει απόλυτη σιγουριά.

Μάθετε περισσότερα >>>
ΜΟΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ Π.ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Λ. Ελ. Βενιζέλου 26, 17676, Καλλιθέα