Έχεις 2.500 ευρώ για το επόμενο όχημά σου και θες να επιλέξεις scooter; Δες ποιο από τα 3 σου κάνει!

Suzuki UK110 Address

KYMCO Agility 16+ 200i

SYM Jet14 125 LC

Και τι να πάρω με 5 μωβ, μέρος 2ο!

Επιστρέφουμε στο σενάριο «Τι να πάρω με 2.500 ευρώ» και εξετάζουμε 3 προτάσεις scooters που πληρούν την προϋπόθεση και υπόσχονται απολαυστικές και απρόσκοπτες μετακινήσεις!

Το ποσό των 2.500 ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα, ανοίγει πολλές πόρτες σε έναν αναβάτη να επιλέξει ένα ποιοτικό δίκυκλο, είτε αυτό είναι μοτοσυκλέτα, είτε scooter ή παπί. Σε προηγούμενο αφιέρωμά μας, είχαμε επιλέξει ένα από κάθε κατηγορία και σήμερα θα επικεντρωθούμε σε 3 από τα κορυφαία scooters της αγοράς, που δεν ξεπερνούν το ως άνω ποσόν. Ο λόγος , για τα SYM Jet14 125, KYMCO Agility 16+ 200 και Suzuki UK 110 Address.

Σχεδίαση-ποιότητα: Οι μοντέρνες γραμμές σε πρώτο πλάνο

Τα 3 scooters του αφιερώματος δίνουν έμφαση στις έντονες σχεδιαστικές γραμμές, καθώς απευθύνονται σε νέους αναβάτες -που αρέσκονται στην σπορ εμφάνιση- και όχι μόνο. Το Jet14 είναι αυτό που…GT-ίζει εκ των τριών, με γωνιώδες παρουσιαστικό που τραβά εύκολα το βλέμμα. Το Agility 16+ είναι και αυτό αρκούντως νεανικό και αθλητικό, με πολλές αιχμηρές λεπτομέρειες σε όλη του την έκταση. Το Address μπορεί να μην είναι τόσο «edgy» σε σχέση με τα άλλα δύο, αλλά η μοντέρνα εμφάνισή του είναι αναμφισβήτητη και εύκολα αναγνωρίσιμη. Στον τομέα της ποιότητας, κανένα από τα 3 μοντέλα δεν δίνει λαβή για παράπονο, αφού όλα αποτελούν κατασκευές κορυφής. Βαφές και υλικά ικανοποιούν απόλυτα και δεν εντοπίσαμε τριγμούς κατά την χρήση σε κανένα από τα 3 τους.

Ανεση-εργονομία: Στην μάχη των αστικών αναγκών

Τα σημερινά scooters πρέπει να κρατούν ξεκούραστο τον αναβάτη τους μέσα στο κομφούζιο μιας μεγάλης πόλης, προσφέροντάς του ταυτόχρονα και γενναίες ανέσεις. Το Jet14 φέρει μια φαρδιά και άνετη σέλα που θα κρατήσει ξεκούραστο τον αναβάτη ακόμη και σε μεγάλες διαδρομές, ενώ κάτω από αυτή μπορεί να φιλοξενηθεί ένα full face κράνος. Το Jet14 έχει ακόμα ντουλαπάκι στην ποδιά για κάποια ακόμα αντικείμενα. Το Agility προσφέρει μια… απολαυστικά μαλακή σέλα για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη, στοιχείο που χαρίζει αξιοσημείωτη άνεση –παρά το γεγονός ότι, πολλές φορές, οι μαλακές σέλες καταλήγουν να κουράζουν. Το Agility προσφέρει χώρο κάτω από την σέλα, ο οποίος όμως θα χωρέσει jet κράνος και όχι full face. Τέλος, το Address έχει μια καλοσχεδιασμένη σέλα που μπορεί να φιλοξενήσει αναβάτες όλων των σωματότυπων  χωρίς να προβληματίσει. Σε πολύ καλό επίπεδο είναι και οι χώροι για αντικείμενα που προσφέρει το Address, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει ένα κλειστό κράνος κάτω από την σέλα και φέρει δύο ανοικτούς χώρους στην ποδιά, για τοποθέτηση αντικειμένων.  

Οδηγώντας: Η ευκολία σε πρώτο πλάνο!

Πως μπορείς να «ξενοιάσεις» μέσα στην πόλη, παρά το ότι μπορείς να βρεθείς να… παλεύεις με την κίνηση; Απλά, όταν το όχημα που οδηγείς είναι ευχάριστο και μπορεί να σου χαρίσει χαμόγελα! Κανένα από τα 3 scooters δεν θα σε απογοητεύσει σε αυτό το σημείο. Ξεκινώντας από το Jet14, το «α λα GT» μοντέλο της SYM παρουσιάζει πολύ καλό ζύγισμα που χαρίζει ευελιξία εντός πόλης. Στο ξεκίνημα, η μετάδοση ανταποκρίνεται σχετικά ήπια στο πρώτο άνοιγμα του γκαζιού αλλά όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 40 χιλιόμετρα την ώρα, το Jet14 μαζεύει γρήγορα χιλιόμετρα. Οι αναρτήσεις του τείνουν προς το σκληρό στους κάκιστους δρόμους των αστικών κεντρών μας, αλλά εξασφαλίζουν την σταθερότητα του Jet14 σε όλες τις διαδρομές, ενώ τα φρένα του κρίνονται απόλυτα επαρκή σε ισχύ χωρίς να κρύβουν εκπλήξεις. Το Agility στο δρόμο κάνει πράξη την… ονομασία του, μιας και Agility στα Αγγλικά σημαίνει ευελιξία. Το μοντέλο ελίσσεται απολαυστικά μέσα στον αστικό λαβύρινθο, ενώ ο κινητήρας του είναι αρκετά δυνατός όσο οι ταχύτητες παραμένουν κάτω από αυτές ενός αυτοκινητόδρομου ή οδού ταχείας κυκλοφορίας. Οι αναρτήσεις εμφανίζονται πολύ ικανοποιητικές απορροφώντας τις έντονες ανωμαλίες των δρόμων, ενώ τα φρένα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες ικανοποιώντας με την απόδοσή τους. Το Address έχει εξαιρετική ευελιξία και έναν… ορεξάτο κινητήρα με μπόλικη ροπή, δύο πανίσχυρα όπλα για την αντιμετώπιση της κίνησης. Οι αναρτήσεις και τα φρένα του μοντέλου χαρίζουν σταθερότητα και δυνατότητες για δυναμική συμπεριφορά με ασφάλεια. Το Address λοιπόν διαπρέπει εντός πόλης ενώ, αν επιλέξετε να βγείτε έξω από αυτήν, ενώ με κάποιους λογικούς συμβιβασμούς στην ταχύτητα μετακίνησης, θα βγείτε και έξω από αυτή.

Η άποψή μας: Τρεις προτάσεις για όλους

Τα μοντέλα του αφιερώματος είναι 3 scooters που λύνουν το αστικό γρίφο, χωρίς να παρουσιάζονται απρόσιτα στο οικονομικό επίπεδο. Φυσικά είναι σχεδιασμένα για να σε βγάλουν «ασπροπρόσωπο» στην κίνηση της πόλης, ακόμα και σε μικρές εξόδους από αυτή. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα της δικής σας προτίμησης, όσον αφορά τον κυβισμό αλλά και την εμφανισιακή ταυτότητα των μοντέλων. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για 3 μοντέλα που αποτελούν επένδυση για τις μεταφορικές ανάγκες κάθε αναβάτη! 
 
  KYMCO Agility 16+ 200 Suzuki UK110 Address SYM Jet14 125 LC
Κινητήρας 4Τ 1Κ, Α/Ψ 2Β 4Τ 1Κ, Α/Ψ 2Β 4Τ 1Κ, Υ/Ψ 2Β
Κυβισμός (κ.εκ.) 163 113 124,6
Ισχύς (ίπποι/σαλ) 11,2/7.500 Δ.Α. 11,34/8.000
Ροπή (kgm/σαλ) 1,22/5.500 Δ.Α. 1,09/6.500
Κατανάλωση (λτ/100 χλμ) 3,8 2,5 3
Τελική ταχύτητα (χλμ/ώρα) 105 110 100
Βάρος (κιλά) 119 97 135
Τιμή (ευρώ) 2.387,37 1.995 2.495