LIVE: κίνηση στους δρόμους
Test μπουφάν 4 εποχών Furygun Brooks: Το φοράς όλο το χρόνο
8 Φωτογραφίες »
255,11 €

Test μπουφάν 4 εποχών Furygun Brooks: Το φοράς όλο το χρόνο

- D30 προστασία σε ώμους και αγκώνες και θήκη για πλάτη
- Εξωτερικό από 100% πολυεστέρα και χρήση Neoprene σε σημεία
- Αποκτά την αναπνέουσα αδιάβροχη μεμβράνη Humax της Furygun
- Στα 255 ευρώ μπορεί να καλύψει όλες σου τις ανάγκες

D30 προστασία σε ώμους και αγκώνες και θήκη για πλάτη

Η Furygun κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής προστατευτικού εξοπλισμού για μοτοσυκλετιστές με ιστορία που ξεκινά πίσω στο 1969. Η οικογένεια Segura ήταν ήδη πολύ γνωστή στην Γαλλία για τα εξαιρετικής ποιότητας δερμάτινα προϊόντα της (γάντια, κράνη και εξοπλισμό για αλεξιπτωτιστές και γενικά τον στρατό) και το 1968 ο Jacques Segura οραματίστηκε την επέκταση της εταιρείας και στον τομέα του εξοπλισμού μοτοσυκλέτας. Ύστερα όμως από αντιλογία με την οικογένειά του, αποφάσισε να ιδρύσει την δική του εταιρεία κι έτσι γεννήθηκε η Furygun. Η γκάμα της διαθέτει πλέον από μπουφάν για κάθε εποχή, παντελόνια με Kevlar και μποτάκια μέχρι και αγωνιστικές δερμάτινες στολές. Δοκιμάσαμε λοιπόν το μπουφάν 4 εποχών Brooks, το οποίο αποκτά μία εμφάνιση με προσμίξεις από Adventure αλλά και street στοιχεία και μία πιο κοντή "κοψιά" ώστε να μην περιορίζει τις κινήσεις σου, όποιο και αν είναι το Riding Style σου. Είτε δηλαδή είσαι σκυφτός επάνω σε μία μοτοσυκλέτα δρόμου είτε κινείσαι και σηκώνεσαι όρθιος σε ένα Adventure μοντέλο. Το Furygun Brooks αποκτά προστασίες D30 στους ώμους αλλά και τους αγκώνες, οι οποίες είναι πολύ μαλακές και δεν περιορίζουν τις κινήσεις. Παράλληλα, τα μόρια του υλικού αυτού "κλειδώνουν" στην σύγκρουση ώστε να προστατεύουν απορροφώντας ενώ είναι και πολύ ελαφριά. Μέσα στο μπουφάν υπάρχει φυσικά και θήκη για προστασία D30 επιπέδου 2 για την πλάτη.


Οι προστασίες των αγκώνων είναι μαλακές και σου επιτρέπουν πολύ εύκολα να τους λυγίζεις.

Εξωτερικό από 100% πολυεστέρα και χρήση Neoprene σε σημεία

Το εξωτερικό υλικό του Brooks είναι από 100% πολυεστέρα, ενώ υπάρχει τουλάχιστον μία στρώση PHT, που αντέχει σε μεγαλύτερες αντιστάσεις από τον απλό πολυεστέρα για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην τριβή. Το μπουφάν διαθέτει επίσης σημεία με υλικό Neoprene στον γιακά αλλά και στο τελείωμα των μανικιών που χαρίζει μία καλύτερη αίσθηση στην επαφή με το δέρμα. Η εσωτερική επένδυσή του, έχει χοντρό ύφασμα και σε συνδυασμό με το αντιανεμικό εξωτερικό υλικό το χειμώνα θα παραμείνεις απόλυτα ζεστός και προστατευμένος από το κρύο. Αφαιρείται πολύ εύκολα για να χρησιμοποιείς το μπουφάν και τους πιο ζεστούς μήνες, με ένα φερμουάρ που ξεκινάει από την δεξιά πλευρά χαμηλά και το διατρέχει περιμετρικά στο εσωτερικό του. Στο ύψος που βρίσκονται οι μασχάλες μάλιστα, η επένδυση έχει ένα διάτρητο τμήμα για να βελτιώνεται ο εξαερισμός και να μειώνεται η εφίδρωση. Το μπουφάν έχει 4 εξωτερικές τσέπες και μία εσωτερική με έξτρα στεγανοποίηση. Οι δύο τσέπες που βρίσκονται χαμηλά εκατέρωθεν του μπουφάν ανοίγουν από πάνω με flap και ασφαλίζουν με Velcro, ενώ υπάρχει και μία μικρή τσέπη στο αριστερό μανίκι για κάρτες που είναι απόλυτα αδιάβροχη. Τέλος υπάρχει και μία μεγάλη τσέπη στο πίσω μέρος και χαμηλά στο ύψος της μέσης του αναβάτη, στην οποία έχει πρόσβαση με το δεξί χέρι χωρίς να βγάλει το μπουφάν, όπου μπορεί να βάλει τα γάντια του, την επένδυση ή και άλλα χρήσιμα έγγραφα τα οποία μπορεί να χρειαστεί εάν ταξιδεύει. 


Στον γιακά υπάρχει υλικό Neoprene περιμετρικά.

Αποκτά την αναπνέουσα αδιάβροχη μεμβράνη Humax της Furygun

 Το Brooks αποκτά την αναπνέουσα και αδιάβροχη μεμβράνη Humax της Furygun, η οποία θα σε κρατήσει στεγνό, ενώ συνδράμει και στην απομάκρυνση της υγρασίας που παράγεται από το σώμα σου. Το σύστημα αεραγωγών που τοποθετείται στο μπουφάν ονομάζεται AFS Max (Air Flow System) και επιτρέπει σε μεγάλο όγκο αέρα να το διαπερνά. Αποτελείται από 8 αεραγωγούς στο σύνολο, που ανακυκλώνουν τον αέρα συνεχώς. Υπάρχουν 4 μεγάλοι αεραγωγοί στο στήθος του αναβάτη, δύο ακόμα πιο μικροί στα μπράτσα και δύο ακόμα μεγάλοι στην πλάτη. Το μπουφάν διαθέτει επίσης δύο ελαστικούς ιμάντες στη μέση ώστε να το προσαρμόσεις στο σωματότυπό σου και δύο ρυθμιστές με Velcro στο τελείωμα κοντά στην λεκάνη του αναβάτη, ώστε να μην εισέρχεται ο αέρας τον χειμώνα αλλά και να είναι "σφιχτό" επάνω σου. Αντίστοιχοι ρυθμιστές υπάρχουν φυσικά και στα μανίκια.


Οι 4 μεγάλοι αεραγωγοί επιτρέπουν την ανανέωση του αέρα.

Στα 255 ευρώ μπορεί να καλύψει όλες σου τις ανάγκες

Εμείς δοκιμάσαμε το Furygun Brooks, φορώντας το αρκετές μέρες και οδηγώντας την ημέρα αλλά και το βράδυ. Διαθέτει αρκετά ανακλαστικά ένθετα ώστε να είσαι εύκολα ορατός από άλλους χρήστες του οδικού δικτύου και τα προστατευτικά είναι πραγματικά τόσο μαλακά, που δεν τα νιώθεις. Τις βραδινές ώρες που "έβγαζε" περισσότερη ψύχρα φορούσαμε το μπουφάν με την επένδυση και τους αεραγωγούς κλειστούς και δεν υπήρχε σημείο από το οποίο θα μπορούσε να εισχωρήσει ο αέρας. Παράλληλα, το μεσημέρι που ανέβαινε σημαντικά η θερμοκρασία κάτω από τον ήλιο, βάζοντας την επένδυση στην πίσω τσέπη και ανοίγοντας τους αεραγωγούς υπήρχε αρκετός εξαερισμός ώστε να είμαστε άνετοι στην οδήγηση. Λόγω του χοντρού υλικού του Brooks το οποίο συνδράμει τόσο στην ανθεκτικότητά του σε περίπτωση πτώσης όσο και στην προστασία από το κρύο το χειμώνα, δεν θα βολέψει τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες στην χώρα μας ξεπερνούν τους 40°C, εάν κινείσαι εντός αστικού περιβάλλοντος και είσαι συνέχεια "σταμάτα ξεκίνα" με ταχύτητες έως 50χλμ/ω. Εάν όμως κινείσαι σε επαρχιακά κομμάτια και στην εθνική που οι ταχύτητες είναι υψηλότερες και η οδήγηση με ροή επιτρέπει την ανανέωση του αέρα, το Brooks θα σε ικανοποιήσει απόλυτα. Η αδιαβροχοποίησή του δεν επιτρέπει στο νερό να φτάσει στο σώμα όταν βρέχει, εάν όμως βρεθείς σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής προτείνεται η χρήση μίας επιπλέον στρώσης προστασίας με ένα εξωτερικό αδιάβροχο που φοριέται επάνω από το μπουφάν. Το Furygun Brooks είναι ένα μπουφάν που θα μπορείς άνετα να φοράς για τουλάχιστον τα 3/4 του χρόνου, είναι πρακτικό και εργονομικό, ενώ χαρίζει απόλυτη προστασία από το κρύο τον χειμώνα. Κοστίζει 255 ευρώ, έρχεται σε 7 μεγέθη (S-4XL) και θα το βρεις στην Motoway σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάθετε περισσότερα >>>
MOTOWAY ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ Α.Ε.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 59, 54627, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ