net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νεό Moto Morini Corsaro 1200 ZZ

Moto Morini Corsaro 1200 ZZ

Η ιταλική εταιρεία Moto Morini παρουσιάζει το νέο Corsaro 1200 ZZ, που είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς Euro4. Οι αλλαγές, όμως, δε σταμάτησαν εκεί…

 
Το 2017 ήταν για πολλούς κατασκευαστές μια χρονιά πρόκληση, καθώς οι κανονισμοί Euro4 άφηναν δυο επιλογές: είτε να διορθώσουν τους μη συμμορφωμένους κινητήρες και να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας είτε να σχεδιάσουν κάτι εντελώς νέο. Η ιταλική εταιρεία Moto Morini επέλεξε κι αυτή το δεύτερο δρόμο κι έτσι περοέκυψε το νέο Corsaro 1200 ZZ.

O κινητήρας είναι V-twin, χωρητικότητας 1200 κ.εκ. και αποδίδει 137 ίππους και 12.7 κιλά ροπής. Η Moto Morini διαβεβαιώνει ότι κατάφερε να συμμορφώσει τον κινητήρα Bialbero Corsa Corta, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2005, με τους κανονισμούς Euro4. Το νέο σύστημα εξάτμισης Zard όχι μόνο βοηθά με τις εκπομπές ρύπων και τον θόρυβο, αλλά βελτιώνει και την κατανάλωση καυσίμου.

Τα νέα χαρακτηριστικά του μοντέλου περιλαμβάνουν, επίσης, ένα quickshifter, τον συμπλέκτη ολίσθησης και ένα δικάναλο σύστημα ABS από τη Bosch, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Η Moto Morini δηλώνει ότι ήθελε να κρατήσει τον ιταλικό χαρακτήρα του Corsaro ZZ μέσα και έξω. Ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος στο Trivolzio, νότια του Μιλάνο, ενώ η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Mupo διαθέτει ρυθμιζόμενη προφόρτιση, συμπίεση και απόσβεση επαναφοράς,

Το σύστημα πέδησης φέρει ακτινικές δαγκάνες Brembo monoblock και τα ελαστικά Pirelli Diablo Rosso III πλαισιώνουν τους τροχούς. Στα ηλεκτρονικά, τα όργανα ελέγχου αποτελούνται από μια έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών από την ιταλική εταιρεία AIM.

Κάθε νέο μοντέλο Morini είναι μοναδικό και όλες οι παραγγελίες διαχειρίζονται απευθείας από το εργοστάσιο. Στη συνέχεια, η μοτοσυκλέτα κατασκευάζεται με ακρίβεια σύμφωνα με τις  προδιαγραφές του αγοραστή. Η τιμή του στην Ιταλία ανέρχεται στα 19.900 ευρώ.
 

 

MOTO MORINI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ