Νέα BMW στα βήματα της R1200C

Θυμάστε τη BMW R1200C του 1997 στην ταινία του James Bond «Το Αύριο Ποτέ Δεν Πεθαίνει»; Σύντομα θα δούμε τη νέα έκδοση της μοτοσυκλέτας στην παραγωγή. Η Wunderlich, γνωστός κατασκευαστής αξεσουάρ BMW, ζήτησε από τον σχεδιαστή της, Nicolas Petit, να φανταστεί μια υποθετική προς το παρόν BMW R1600C. Εμείς σάς παρουσιάζουμε τα πρώτα σχέδια.  

Εμπνευσμένη από το concept της Ducati X Diavel S, η BMW R1600C από την Wunderlich θα μπορούσε πραγματικά να βγει στην παραγωγή. Για να υλοποιηθεί αυτή η σκέψη ο boxer κινητήρας θα είναι χωρητικότητας 1.600 κ.εκ., ενώ η μπροστινή ανάρτηση θα είναι τύπου Τelelever. Ο ιταλικός σχεδιασμός θα συνδυαστεί με τη γερμανική τεχνογνωσία και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει το μοτοσυκλετιστικό κοινό.

Ωστόσο, στην εμφάνιση της R1600C υπάρχουν εμφανείς αναφορές στη R nineT, όπως ο μονός και στρογγυλός προβολέας και το αφαιρούμενο υποπλαίσιο. Δεν υπάρχει, επίσης, αναδιπλούμενη θέση συνεπιβάτη, που χρησιμεύει ως υποστηρικτική πλάτη για τον αναβάτη, όπως στην παλιά R1200C. Τέλος, το νέο μοντέλο θα διαθέτει μια μονή εξάτμιση με διπλές απολήξεις, ζάντες δυο αποχρώσεων και δαγκάνες Brembo.