Νέο σπορ τετρακύλινδρο από την ασιατική αγορά
Νέο σπορ τετρακύλινδρο από την ασιατική αγορά
  • Νέο σπορ τετρακύλινδρο από την ασιατική αγορά
  • Νέο σπορ τετρακύλινδρο από την ασιατική αγορά

Νέο σπορ τετρακύλινδρο από την ασιατική αγορά

RC 700 R με 674cc στους 102 ίππους
Έντονα στοιχεία από την MV Agusta Superveloce
Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι η τελική έκδοση παραγωγής
Έχει κάνει βήματα για την ευρωπαϊκή αγορά

RC 700 R με 674cc στους 102 ίππους

Η Cyclone, θυγατρική της Zongshen/Zonsen, παρουσίασε το πρώτο της τετρακύλινδρο μοντέλο με το όνομα RC 700 R το οποίο είναι βασισμένο στο μοντέλο της Honda στα 674cc. και θα αποδίδει 102 ίππους (75kW) με σχεδιασμό που έχει ξεκάθαρες επιρροές από την MV Agusta Superveloce. Ήδη από το 2023 η κατασκευάστρια εταιρεία Zongshen/Zonsen, είχε κάνει γνωστά τα σχέδια της για μια νέα σπορ μοτοσυκλέτα για την Cyclone η οποία αρχικά εκτός τον τετρακύλινδρο κινητήρα διέθετε και ένα εντυπωσιακό μονόμπρατσο ψαλίδι. Όπως φαίνεται όμως, έχουν υπάρξει αλλαγές στην τελική ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας.

Έντονα στοιχεία από την MV Agusta Superveloce

Στα μέσα Αυγούστου είχαν έρθει στην δημοσιότητα φωτογραφίες οι οποίες απεικόνιζαν έναν κλώνο της MV Agusta Superveloce να ετοιμάζεται να βγεί στην παραγωγή από την QJMotor με ονομασία SRK921 SV με την QJMotor ως πρώην συνεργάτη της MV Agusta να έχει δανειστεί πολλά χαρακτηριστικά του διάσημου ιταλικού μοντέλου σε επίπεδο που θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι πρόκειται για πιστό αντίγραφο. Από την άλλη η Zongshen/Zonsen φαίνεται να χρησιμοποιεί μόνο κάποια βασικά στοιχεία για την Cyclone RC 700, το φέρινγκ και τον στρογγυλό προβολέα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι η τελική έκδοση παραγωγής

Στην τελευταία έκδοση του Cyclone RC 700 R, το μονόμπρατσο ψαλίδι έχει αντικατασταθεί από ένα διπλό και γύρω από την εξάτμιση που βρίσκεται κάτω από τη σέλα του συνεπιβάτη, έχει προσαρμοστεί ένας LED δακτύλιος ως πίσω φως ο οποίος υποθέτουμε ότι είναι θερμικά μονωμένος. Οι διάφορες παραλλαγές στις εκδόσεις των μοτοσυκλετών είναι συνηθισμένες από τους κατασκευαστές της Κίνας οπότε αναμένεται να δούμε αν πρόκειται για μια ρετρό παραλλαγή ή αν θα αντικαταστήσει την πρωτοεμφανιζόμενη. Τον Απρίλιο του 2024 η Zongshen/Zonsen παρουσίασε στους συνεργάτες της μεταξύ άλλων το Cyclone RC 700 R ως σπορ μοντέλο με ανεξάρτητο σχεδιασμό και στάνταρ στήσιμο πλαισίου χωρίς να είναι διαθέσιμα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν θα είναι η έκδοση παραγωγής.

Έχει κάνει βήματα για την ευρωπαϊκή αγορά

Το Cyclone πρόκειται να λάβει αρκετά πλούσιο ηλεκτρικό εξοπλισμό όπως μια μονάδα IMU 6 αξόνων για σύστημα ευαισθησίας κλίσης, ABS και έλεγχο ολίσθησης καθώς και έγχρωμη οθόνη με συνδεσιμότητα στο smartphone. Είναι αρκετά πιθανό να δούμε το Cyclone RC 700 R στην ευρωπαϊκή αγορά μιας και η Zongshen/Zonsen μάζι με την θυγατρική Cyclone, έχουν κάνει πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με ανάπτυξη δικτύου διανομέων στην Ισπανία. Ωστόσο η τιμή του δεν έχει καθοριστεί ακόμα και η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου 2024 στα πλαίσια της έκθεσης Chongqing Motorcycle Expo.