O Francesco Bagnaia κέρδισε άνετα το Ιταλικό Grand Prix

O Francesco Bagnaia κέρδισε άνετα το Ιταλικό Grand Prix

- Πέρασε μπροστά στην 2η στροφή και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τέλους.
- Πολύ δυνατός στο τέλος ο Bastianini, πήρε τη δεύτερη θέση.
- Ο Martin συμπλήρωσε το βάθρο.

Mια σπουδαία νίκη πήρε ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo), στο Grand Prix της Ιταλίας, η οποία μείωσε τη διαφορά του από τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος. 
Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση και από την πέμπτη θέση έστριψε δεύτερος, κάνοντας αμέσως μετά επίθεση στον Martin και περνώντας στην πρώτη θέση στη δεύτερη στροφή. 
Πίσω τους βρισκόντουσαν οι Enea Bastianini (Lenovo Ducati), Marc Marquez (Gresini Ducati) και Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), με τους δύο τελευταίους μάλιστα να εμπλέκονται σε αψιμαχίες, από τις οποίες βγήκε νικητής ο Marquez. Ένα λάθος του Acosta στον 3ο γύρο τον έκανε να χάσει επαφή με τον Marquez, ο οποίος στον 12ο γύρο είχε φτάσει στην ουρά του Bastianini και πίεζε τον Ιταλό. 
Τελικά η πρώτη στροφή του 18ου γύρου ήταν το πεδίο που επέλεξε ο Marquez για να επιτεθεί και με μια πολύ ωραία κίνηση, πήρε την τρίτη θέση.
Φτάνοντας όμως στον προτελευταίο γύρο, ο Bastianini είχε ανοίξει και πάλι το ρυθμό του και κατάφερε να αντεπιτεθεί και να περάσει τον Marquez, ενώ στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου πέρασε και τον Martin, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, με τον Bagnaia πιο μπροστά να διαχειρίζεται τη διαφορά και να παίρνει την 93η νίκη της Ducati στα MotoGP, μέσα στο Mugello και με 1-2 της εργοστασιακής ομάδας. 
Ο Martin έμεινε στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Marquez και τον Αcosta, που πήρε μια άνετη πέμπτη θέση. 
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati), Maverick Viñales (Aprilia Racing), Alex Marquez (Gresini Ducati) και Brad Binder (Red Bull KTM).