QJMOTOR SRT 800 RX: Ψηλή, ελαφριά και με γκάζια

QJMOTOR SRT 800 RX: Ψηλή, ελαφριά και με γκάζια
8 Φωτογραφίες »

Έτοιμη για χώμα με λιγότερα από 200kg
Κινητήρας 799cc με 92,5hp
Για πρώτη φορά τροχοί 21-18 ιντσών σε QJMOTOR
Φρένα Brembo με ABS και TCS

QJMOTOR: Δείτε στην Haritos τις νέες μοτοσυκλέτες

Λιγότερα από 200kg, περισσότεροι από 90hp

Η QJMOTOR παρουσίασε την SRT 800 RX, μια νέα, ελαφριά adventure μοτοσυκλέτα, που προκάλεσε αίσθηση με τα χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις της ―ακόμα και χωρίς να έχει ανακοινώσει την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας. Η οδήγηση στο χώμα απαιτεί χαμηλό βάρος και η SRT 800 RX ζυγίζει 198kg πλήρης υγρών (και μάλιστα με ρεζερβουάρ χωρητικότητας 20lt), συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων SRT που ξεπερνούν τα 260kg. Ο ελαφρύς σχεδιασμός επιτυγχάνεται με τη χρήση αλουμινένιου ψαλιδιού ανοιχτής δομής, παρόμοιο με των μοντέλων της KTM, και ατσάλινου πλαισίου. Επίσης, το αφαιρούμενο υποπλαίσιο συμβάλλει στη διευκόλυνση (και συνεπώς και στην οικονομία) τυχόν επισκευών, καθιστώντας τη μοτοσυκλέτα πιο ανθεκτική και κατάλληλη για σκληρή χρήση.

 

Κινητήρας 799cc με 92,5hp

Η QJMOTOR SRT 800 RX είναι εξοπλισμένη με έναν υγρόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα 799cc, ο οποίος αποδίδει 92,5hp στις 9.000σαλ και 77Nm ροπής στις 8.000σαλ, παρέχοντας αρκετή ισχύ για υψηλές ταχύτητες και απαιτητικές off-road διαδρομές. Ο κινητήρας διαθέτει διπλούς εκκεντροφόρους (DOHC) και σύστημα 8 βαλβίδων, και είναι σχεδιασμένος για να προσφέρει ομαλή και δυναμική απόδοση. Επίσης, διαθέτει εξατάχυτο κιβώτιο, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη ή μη Quickshifter, που θα διευκόλυνε τις γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Η απόδοση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα την καθιστούν κατάλληλη για τους λάτρεις της περιπέτειας, καθώς συνδυάζει ισχυρή επιτάχυνση και ανθεκτικότητα στις μεγάλες αποστάσεις.

 

Για πρώτη φορά τροχοί 21-18 ιντσών σε QJMOTOR

Η SRT 800 RX είναι κατασκευασμένη με γνώμονα τις υψηλές επιδόσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές, με ακτινωτούς τροχούς 90/90-21 μπροστά και 140/70-18 πίσω (πρώτη φορά για QJMOTOR), οι οποίοι δέχονται ελαστικά χωρίς σαμπρέλα και προσφέρουν καλύτερη αντοχή στις ανωμαλίες του δρόμου. Οι αναρτήσεις της, πιθανότατα της Marzocchi, περιλαμβάνουν ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό, κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ πίσω, αν και δεν έχουν δοθεί ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τις ρυθμίσεις. Το μεταξόνιο των 1.498mm και η σέλα ύψους 830mm καθιστούν τη μοτοσυκλέτα άνετη και ταυτόχρονα σταθερή σε χωμάτινα και ασφάλτινα τεραίν. Το συνολικό ύψος των αναρτήσεων δεν ανακοινώθηκε ακόμα, αλλά εκτιμάται στα 200mm, γεγονός που θα της προσδίδει καλή ικανότητα απορρόφησης κραδασμών σε ανώμαλες επιφάνειες.

 

Προηγμένες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά ασφάλειας

Η QJMOTOR SRT 800 RX είναι εξοπλισμένη με σύστημα φρένων Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και σύστημα ABS για επιπλέον ασφάλεια. Οι LED προβολείς με φώτα ημέρας προσφέρουν βελτιωμένη ορατότητα και περιλαμβάνουν ενσωματωμένα φλας στους προστατευτικούς μοχλούς των χεριών, ενώ ο ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας μπορεί να προσαρμοστεί (με δύο περιστροφικούς διακόπτες, άρα σε στάση μεν, αλλά χωρίς να χρειάζεται να κατέβει ο αναβάτης) για μεγαλύτερη προστασία από τον άνεμο. Στον πίνακα ελέγχου υπάρχει οθόνη TFT, ώστε ο οδηγός να έχει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις και τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας. Παράλληλα το ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης συμβάλλει στη σταθερότητα και στην αίσθηση ασφάλειας, ειδικά σε off-road διαδρομές.