net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

BigQ σημαίνει μεγάλος κινητήρας και ηλεκτρονικές αναρτήσεις.

Quadro BigQ concept

Μια ακόμη εταιρεία Ιταλικών συμφερόντων ετοιμάζεται για τη μεγάλη παγκόσμια έκθεση που φιλοξενείται στην πατρίδα της και μας παρουσιάζει ένα concept μοντέλο που ωθεί το Quadro 4 πολύ παραπέρα.

 
Ως αυτή τη στιγμή το Quadro 4 παραμένει το μοναδικό τετράτροχο με δυνατότητα να πλαγιάσει που παράγεται μαζικά στην παγκόσμια αγορά. Η Quadro μπορεί επισήμως να δηλώνει έδρα στην Ελβετία, είναι ωστόσο γνωστό πως πίσω της βρίσκεται το Studio Marabese Design, ο Ιταλικός οίκος με τη μεκρά σταδιοδρομία στη σχεδίαση μοτοσυκλετών - υπεύθυνος μεταξύ άλλων και για το μπροστινό σύστημα των Piaggio MP3.
Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια η Quadro είχε μια διάθεση να εμφανίζει διαφόρων μορφών πρωτότυπα βασισμένα είτε στο τρίτροχο 3D ή στο τετράτροχο 4.
Αυτή τη φορά σειρά παίρνει το BigQ, ένα μοντέλο που μας δείχνει πως οραματίζονται οι δημιουργοί του το Quadro 4 της επόμενης μέρας.
Ο κινητήρας εδώ είναι ένας μονοκύλινδρος 630 κ.εκ. και το πατενταρισμένο σύστημα ανάρτησης Hydraulic Tilting System έχει εξοπλιστεί με αμορτισέρ που διαθέτουν ηλεκτρονικό έλεγχο, δηλαδή μια σειρά αισθητήρων και έναν κεντρικό εγκέφαλο που ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο τις αποσβέσεις για να έχουν πάντοτε την ιδανική συμπεριφορά.

Θα μάθουμε περισσότερα επ αυτού στο Μιλάνο και θα επανέλθουμε με την ελπίδα πως δε θα είναι μόνο ένα concept, αλλά ένα μοντέλο παραγωγής. Ανεξαρτήτως τωνηλεκτρονικών αναρτήσεων, τουλάχιστον ας αποκτήσει το Quadro 4 έναν μεγαλύτερο κινητήρα, αυτό που πραγματικά χρειάζεται.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ