net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τηλεκατευθυνόμενα από 3D εκτυπωτή

Τηλεκατευθυνόμενα από 3D εκτυπωτή

Τηλεκατευθυνόμενα από 3D εκτυπωτή

Τηλεκατευθυνόμενα από 3D εκτυπωτή

RC Moto από εκτυπωτή

Εάν είστε λάτρης των μοτοσυκλετών και των δημιουργημάτων από 3D εκτυπωτές, τότε αυτό είναι κάτι που δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.

 
Ο Brett Turnage, κατασκεύασε, για χάρη ενός φίλου του, τις συγκεκριμένες δημιουργίες και  τις δημοσίευσε σε μια κοινότητα  που ασχολείται με 3D εκτυπώσεις. Πρόκειται για πλήρως λειτουργικές τηλεκατευθυνόμενες μοτοσυκλέτες, που έχουν στην σέλα τους, έναν αναβάτη, ο οποίος στρίβει τη μοτοσυκλέτα.
  
Τα μοντέλα των μοτοσυκλετών είναι ένα Ducati Draxter Concept Drag Bike του 2016 και ένα Suzuki GSX-RR MotoGP. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, χρειάστηκαν πάνω  από 5 μήνες δουλειάς, πολλών δοκιμών και διαφορετικών μοτοσυκλετών για να καταφέρει να ολοκληρώσει το πρότζεκτ. Όλα τα εξαρτήματα της τηλεκατεύθυνσης , είναι κρυμμένα στο εσωτερικό των μοντέλων, κάτι που δυσκόλεψε αρκετά τον Turnage.  

Και οι δύο μοτοσυκλέτες φέρουν πλήρως λειτουργικό μπροστινό σύστημα, ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση, καθώς και μετάδοση που μεταφέρει τη δύναμη, μέσω ενός ιμάντα, στον πίσω τροχό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται. Όλα αυτά από 3D εκτυπωτή. 

Παραμένουν όρθιες, χρησιμοποιώντας ένα ζυγισμένο μπροστινό τροχό, ο οποίος δημιουργεί παθητικό γυροσκοπικό φαινόμενο. 

Ο αναβάτης, μπορεί να κινείται και έτσι ζωντανεύει την όλη κατασκευή.  Είναι ικανός να στρίβει τη μοτοσυκλέτα. Το αριστερό χέρι, είναι συνδεδεμένο σε ένα σερβομοτέρ και παίρνει κίνηση, ταυτόχρονα με την μοτοσυκλέτα, στρίβοντας και το κεφάλι! 

Αν σας αρέσει η ιδέα και έχετε και δυνατότητα 3D εκτυπωτή, μπορείτε να βρείτε, στη σελίδα του  δημιουργού, τα σχέδια και τις οδηγίες συναρμολόγησης.

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ