LIVE: κίνηση στους δρόμους
SYM ADX 300: Αρετές Adventure με την άνεση Scooter
6 Φωτογραφίες »

SYM ADX 300: Αρετές Adventure με την άνεση Scooter

- Κινητήρας 300cc που αποδίδει 26 ίππους και 26 Nm ροπής.
- Ενισχυμένο πλαίσιο και μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων.
- Keyless σύστημα εκκίνησης, οθόνη TFT 7 ιντσών και Traction Control.
- Αποθηκευτικός χώρος 35 λίτρων, τιμόνι σε καβαλέτα και δικάναλο ABS από την Bosch.

Κινητήρας 300cc που αποδίδει 26 ίππους και 26 Nm ροπής

H SYM είχε ήδη μπει στο χορό των Adventure Scooter με το ADX 125, το οποίο έδειξε ότι η εταιρεία αντιλαμβάνεται τα βασικά πεδία στα οποία ένα τέτοιο Scooter χρειάζεται εξέλιξη, αλλά και προσοχή. Μετά από αυτή λοιπόν την πρώτη πετυχημένη απόπειρα, είχε έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα και αυτό ήταν να βάλει τον ήδη  αναγνωρισμένο κινητήρας της των 300cc σε ένα Adventure σύνολο και να δώσει την δική της πρόταση και στην κατηγορία των 300cc. Ιδού λοιπόν, το ADX 300, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγες μέρες σε μια Πανευρωπαϊκή παρουσίαση στη Σαρωνίδα. Η κινητήριος δύναμη για το ADX 300 αποτελείται από τον γνωστό μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο κινητήρα των 300cc, ο οποίος δίνει ζωή σε όλα τα 300άρια Scooter της SYM και αποδίδει 26 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 26 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. ενώ συμμορφώνεται και με τους αυστηρότερους κανονισμούς ρύπων Euro5+.

Ενισχυμένο πλαίσιo, μεγάλη διαδρομή στο πιρούνι και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ

Φυσικά γύρω από τον κινητήρα η SYM επιβαλλόταν να δημιουργήσει ένα Adventure σύνολο που εκτός από το όνομα θα έπρεπε να έχει και τη χάρη. Έτσι, η βάση του πλαισίου είναι φτιαγμένη από σωλήνες ατσαλιού, ενώ υπάρχουν ενισχύσεις και ζώνες απορρόφησης κραδασμών σε επιλεγμένα σημεία. Πέρα από ένα πλαίσιο που προσδίδει την απαραίτητη στιβαρότητα αλλά και την αντοχή στις κακουχίες που συνοδεύουν μια χωμάτινη εξόρμηση, η SYM τοποθέτησε στο ADX 300 και ένα πιρούνι διαδρομής 125 μπροστά, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε δύο ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση αμορτισέρ. Οι ζάντες αλουμινίου έχουν διάμετρο 15” και 14”, με τα ελαστικά που τις ντύνουν να είναι διαστάσεων 120/70 και 140/70 εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Keyless σύστημα εκκίνησης, οθόνη TFT 7 ιντσών και Traction Control

Η πληροφόρηση του αναβάτη γίνεται μέσω μιας έγχρωμης TFT οθόνης 7” η οποία διαθέτει αυτόματη ρύθμισης για προβολή ημέρας/νύχτας και τρεις διαφορετικές απεικονίσεις, ενώ όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και ενδείξεις βρίσκονται εκεί, δομημένες με απλό και κατανοητό τρόπο. Όπως επιβάλλει η σύγχρονη εποχή, το σύστημα εκκίνησης είναι Keyless, απαλείφοντας την ανάγκη για συμβατικό κλειδί, ενώ μέσω του κεντρικού διακόπτη γίνεται και το ξεκλείδωμα της σέλας και της τάπας του ντεπόζιτου, το οποίο είναι τοποθετημένο μπροστά και χαμηλά για καλύτερη κατανομή του βάρους και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Η διπλή θύρα USB Type-C και Type-A επιτρέπει την ταχεία φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ τα φωτιστικά σώματα του scooter αποκτούν LED προβολείς, που εξασφαλίζουν ορατότητα και κατά τις βραδινές ώρες, ενώ στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και Traction Control , το οποίο μάλιστα έχει και δυνατότητα απενεργοποίησης.

Αποθηκευτικός χώρος 35 λίτρων, τιμόνι σε καβαλέτα και δικάναλο ABS από την Bosch

Αλλο ένα θετικό χαρακτηριστικό του SYM ADX 300 είναι ότι κάτω από την άνετη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 35 λίτρων, υπεραρκετός για να φιλοξενήσει ένα Full Face κράνος και άλλα αντικείμενα του αναβάτη όπως ένα αδιάβροχο. Ένα χαρακτηριστικό που εμφανίζεται στα είναι η τοποθέτηση του τιμονιού σε καβαλέτα , κάτι που και δίνει καλύτερο μοχλό στον αναβάτη και βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του . Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής του ADX 300, το οποίο μάλιστα εφοδιάζεται και με χούφτες στον στάνταρ εξοπλισμό.
Στον τομέα της πέδησης συναντάμε έναν δίσκο 260mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και έναν δίσκο 240mm με διπίστονη δαγκάνα στο πίσω μέρος, ενώ η όλη διαδικασία του φρεναρίσματος επιβλέπεται από το δικάναλο ABS που παρέχει η Bosch και διασφαλίζει ότι δεν θα μπλοκάρουν σε καμία συνθήκη οι τροχοί, όσο σκληρό και να είναι το φρενάρισμα.
Το SYM ADX 300 έχει καταφτάσει στην Ελλάδα και η τιμή του καθορίζεται στα 5.195 ευρώ.

Moto Traffic Αρναούτογλου: Νέα μοντέλα & γνήσια ανταλλακτικά SYM-DAYTONA