Test Blauer H.T. College Blue: Ασφάλεια, καινοτομία και στιλ

Το μπουφάν Blauer H.T. College Blue συνδυάζει την διακριτική εμφάνιση, με την κορυφαία ποιότητα υλικών και την ασφάλεια του μοτοσικλετιστή, ενώ υπόσχεται πως κανείς δεν θα καταλάβει ότι φοράτε jacket μοτοσυκλετας!

Η αμερικάνικη Blauer στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού έχει γράψει ιστορία για πάνω από 60 χρόνια, ως προμηθευτής τεχνικών ενδυμάτων από τον αμερικάνικο στρατό και το πολεμικό ναυτικό, μέχρι και τις ειδικές δυνάμεις Αμερικής. Η συνεχής προσήλωσή της στην δημιουργία και στην εξέλιξη ειδικών και τεχνικών ρούχων, τα οποία συνδυάζουν το στιλ και την καινοτομία στην πρακτικότητα, την ώθησαν στον πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως αυτόν του μοτοσικλετιστή, με την επωνυμία Blauer H.T. Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από την κορυφαία ποιότητα, το κομψό και διακριτικό στιλ που συνδυάζονται άψογα με την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση και την ασφάλεια. Η Motor Parts μας έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μπουφάν Blauer H.T. College Blue και να διαπιστώσουμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά για τα οποία φημίζεται η αμερικάνικη μάρκα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Casual εμφάνιση που θυμίζει “απλά” μπουφάν

Αρχικά, η εμφάνισή του Blauer H.T. College Blue δεν σου θυμίζει σε τίποτα jacket μηχανής από αυτά που έχουμε συνηθίσει, αλλά ένα πιο casual μπουφάν που μπορεί να φορεθεί σχεδόν παντού. Η σχεδίασή του είναι σχετικά κοντή, παρόμοια με αυτή ενός bomber jacket, με το χρώμα του να ενισχύει το διακριτικό σύνολο, ενώ οι ραφές του είναι αψεγάδιαστες. Το εξωτερικό ύφασμα Nylon 2L από το οποίο είναι κατασκευασμένο, πέρα από το ότι είναι αντιανεμικό, διαθέτει παράλληλα υδροαπωθητικές ιδιότητες, γεγονός που το διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι κατά την διάρκεια χειμερινής μπόρας. Όταν το φοράς καταλαβαίνεις ότι είναι τόσο άνετο όσο ένα απλό “συμβατικό” μπουφάν, χωρίς να έχει αυτή την ογκώδες αίσθηση που σε περιορίζει στις κινήσεις, το οποίο θα σε κάνει να μην το αποχωρίζεσαι ακόμα και εκτός μοτοσικλέτας.

Κορυφαία υλικά για να σας κρατήσουν ζεστούς & στεγνούς

Για την αντιμετώπιση των κρύων χειμωνιάτικων ημερών, το College Blue της Blauer H.T. διαθέτει μία εσωτερική επένδυση Dupont Sorona ecofiber, η οποία αποτελείται από υψηλής ποιότητας οικολογικά υλικά και υπόσχεται να σας κρατήσει ζεστούς για πολλά χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά η επένδυση δεν είναι αφαιρούμενη, είναι όμως διαπνέουσα, που σημαίνει πως επιτρέπει την σωστή αναπνοή του δέρματος. Επιπλέον, να αναφέρουμε πως στα μανίκια και στη μέση διαθέτει λάστιχο που εφαρμόζουν ακόμα καλύτερα στα συγκεκριμένα επίμαχα σημεία, αποκλείοντας τον κρύο αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό. Θετικό βρήκαμε επίσης και το σχετικά ψηλό γιακά, που σε σύντομες αστικές μετακινήσεις δεν χρειάζεται να φοράς κάποιο περιλαίμιο για να μείνεις ζεστός, αφού σε καλύπτει ικανοποιητικά.

Καμία έκπτωση στον τομέα της ασφάλειας

Στο τομέα της ασφάλειας, αναλαμβάνουν τα προστατευτικά Safe tech σε ώμους και αγκώνες προδιαγραφών EN 1621-1 - lvl.2 τα οποία προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια για τον αναβάτη, χωρίς όμως να περιορίζουν την άνεση και την ελευθερία κινήσεων. Τα εν λόγω προστατευτικά είναι ελαφριά και σχετικά εύκαμπτα, χαρακτηριστικά που συμβάλουν στην εύκολη καθημερινή χρήση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για προστατευτικό πλάτης. Σε ότι αφορά την πρακτικότητα το Blauer H.T. College Blue θα σε καλύψει ικανοποιητικά, αφού μπορείς να αποθηκεύσεις τα μικροαντικείμενα που κουβαλάς καθημερινώς στις δύο εξωτερικές του τσέπες και στη μία εσωτερική. Μιλώντας για αυτές, να σημειώσουμε πως όλες κλείνουν με φερμουάρ, ενώ μας άρεσε αρκετά που οι εξωτερικές διαθέτουν μαλακή και “ζεστή” επένδυση.

Η άποψή μας

Το Blauer H.T. College Blue μας άφησε θετικές εντυπώσεις, με την ποιότητα των υλικών και της κατασκευής του να είναι εμφανής σε κάθε σημείο, ενώ στα λεφτά που στοιχίζει παίρνεις ένα μπουφάν για την μοτοσυκλέτα, αλλά και για τη βόλτα σου χωρίς αυτήν. Είναι ιδανικό για τις χειμωνιάτικες μετακινήσεις σου μέσα στην πόλη, ενώ δεν θα σε απογοητεύσει με το πόσο ευκολοφόρετο και άνετο είναι.
 
Τα μπουφάν της Blauer H.T., όπως τα γάντια και τα κράνη της ίδια εταιρείας θα τα βρεις στο Motor Parts.


Τιμή: 269 ευρώ

Μάθετε περισσότερα >>>
MOTORPARTS
Λ.Βουλιαγμένης 71Α, 11636, Αθήνα