net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Lanesplitter μοιάζει με ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο.

Μόλις έχει χωριστεί σε δύο ανεξάρτητες μοτοσικλέτες.

Ανεξάρτητες θέσεις, ανεξάρτητα καλύμματα. Όσο οι δύο πλευρές παραμένουν ενωμένες, μόνο ο ένας μπορεί να οδηγήσει.

Μόλις αυτονομηθεί η κάθε μοτοσικλέτα, το μπροστινό λάστιχο χωρίζεται σε δύο μέρη.

Χαμηλά διακρίνονται οι δύο μηχανισμοί που συγκρατούν τις δύο μοτοσικλέτες μεταξύ τους.

Από όποια γωνία κι αν το δεις μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το αυτοκίνητο που χωρίζεται σε δύο μοτοσικλέτες

Αυτή η πρωτότυπη ιδέα του Αμερικανού Mark Wilson θα μπορούσε αύριο να γεμίζει τους δρόμους, αρκεί να βρεθεί ένας κατασκευαστής πρόθυμος να κάνει το επόμενο βήμα.

 

Ο Mark Wilson της Fast Company είχε την ιδέα: ένα αυτοκίνητο που με το πάτημα ενός κουμπιού θα χωρίζεται σε δύο πλήρως αυτόνομες μοτοσικλέτες. Θα ήθελε μάλιστα να την προχωρήσει ως τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου, το οποίο θα προσπαθούσε να πουλήσει σε κάποιον κατασκευαστή αυτοκινήτων. Πήρε λοιπόν αυτή τη σκέψη και επισκέφθηκε τον σχεδιαστικό οίκο Argo Design, όπου βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο. Ο Chipp Walters έχει ένα γεμάτο βιογραφικό με συνεργασίες που φτάνουν ως τη NASA και ενθουσιάστηκε με την ιδέα.

Ξεκινώντας από ένα απλό brainstorming με άλλους σχεδιαστές της εταιρείας, μέσα σε τρεις μέρες το όνειρο του Wilson είχε ολοκληρωθεί σε ένα πλήρως λειτουργικό σχέδιο και από κει στην πρώτη μακέτα.

Το σχέδιο ονομάστηκε Lanesplitter και συνίσταται σε ένα διθέσιο αυτοκίνητο που κινείται μέσω ηλεκτρικών κινητήρων στους δύο πίσω τροχούς. Πατώντας ένα κουμπί οι δύο πλευρές του Lanesplitter αποκολλούνται και πλέον έχουμε δύο μοτοσικλέτες, η καθεμία ικανή να κινηθεί εντελώς αυτόνομα. Μάλιστα, από τη στιγμή που οι δύο πλευρές αποχωρίζονται, το κάθε ένα μπροστινό λάστιχο διασπάται σε δύο κομμάτια ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη ευστάθεια για τη μοτοσικλέτα – σε μια λογική που θυμίζει τρίκυκλα σκούτερ όπως τα MP3 της Piaggio.

Ο σχεδιασμός της Argo Design φτάνει σε μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας, περιλαμβάνοντας ακόμη και τον ειδικό μηχανισμό που συνδέει τις δύο πλευρές σε ένα όχημα. Όπως λέει άλλωστε ο σχεδιαστής Chipp Walters, «τα καλύτερα σχέδια είναι αυτά που είναι εφικτά».

Τώρα απομένει στον Mark Wilson να πείσει κάποια αυτοκινητοβιομηχανία να ενδιαφερθεί για το σχέδιο αυτό. Δε θα είναι εύκολο, ήδη το έδειξε στην Cadillac της οποίας τα στελέχη δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται. Παρόλα αυτά, στο μυαλό ενός ονειροπόλου όπως ο Wilson το Lanesplitter αποτελεί μια λύση για το κυκλοφοριακό, ένα ιδανικό όχημα για ζευγάρια ή απλά το απόλυτο γκάτζετ.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ