net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα Ducati 1299 Panigale R

Η νέα Ducati 1299 Panigale R

Το πρώτο Panigale R cafe racer

Οι Ελβετοί μηχανικοί της εταιρείας «Ducati Zentralschweiz» δημιούργησαν ένα cafe racer, γοητευτικό κι αποφασισμένο να κατακτήσει τους πάντες σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού.

 
Ο  Andy Matter, διευθύνων σύμβουλος της Parts World, είχε την ιδέα για την κατασκευή της Ducati 1299 και σημείωσε ότι δε σκόπευε ποτέ να χρησιμοποιήσει μια Panigale ως βάση για τη δημιουργία  του cafe racer. Ο ίδιος δήλωσε: «Η ιδέα για την προετοιμασία του" Blue Shark " ήρθε σταδιακά. Μετά από αναζήτηση στον ίντερνετ, ανακάλυψα ότι κανένας δεν είχε τροποποιήσει μια Panigale R σε ένα cafe racer. Ακόμα και οι ειδικοί στην προετοιμασία της Ducati αμφισβήτησαν την επιτυχία ενός τέτοιου έργου.»

Το μοντέλο της Panigale έχει χαρακτηριστικές γραμμές, αναγνωρισμένες από πολλούς, κάτι που δημιούργησε αμφιβολίες στην εταιρεία, αν θα προχωρούσε σε αυτό το εγχείρημα ή όχι.

Η  εταιρεία «World Parts», που είναι ο πρώτος διανομέας στην Ελβετία, δέχθηκε τελικά την πρόκληση και μαζί με την «Ducati Zentralschweiz» ξεκίνησαν να κατασκευάζουν το cafe racer. Το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους όσους πίστεψαν σε αυτό το project.

Μια από τις απαραίτητες διαδικασίες για τους μηχανικούς ήταν να μπορέσουν να κρύψουν τα καλώδια στο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας. Επρόκειτο για ένα δύσκολο έργο, αν σκεφτούμε το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει μια σπορ μοτοσυκλέτα: Wheelie Control, ABS και σχετικές μονάδες ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης και της μονάδας IMU. Το νέο μοντέλο διαθέτει, επίσης,  πολλά χειροποίητα εξαρτήματα, όπως το μπλε ντεπόζιτο σε στυλ 60`s με αεραγωγούς, που θυμίζουν τα βράγχια ενός καρχαρία. Οι αναρτήσεις είναι Ohlins και το πλαίσιο παρέμεινε το ίδιο, εξαιρουμένων των ακτινωτών τροχών. Σχεδόν ίδια παρέμεινε και η  διπλή εξάτμιση Akrapovic, πολύ κοντά στα χαρακτηριστικά της αρχικής σπορ έκδοσης.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ