Ογκώδες και επιβλητικό κατά τα δέοντα της κατηγορίας, το 1260 Enduro αποτελεί μια ακόμα επιτυχημένη σχεδιαστική άσκηση από την Μπολόνια.

Ογκώδες και επιβλητικό κατά τα δέοντα της κατηγορίας, το 1260 Enduro αποτελεί μια ακόμα επιτυχημένη σχεδιαστική άσκηση από την Μπολόνια.

Το χαρακτηριστικό ρύγχος είναι μαύρο σε αντίθεση με την ασφάλτινη έκδοση που διαφέρει και στο χρώμα των πλαϊνών πλαστικών. Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι LED ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχουν και cornering lights.

Σχεδίαση – Ποιότητα κατασκευής

Δεν είναι εύκολο να συνδυάσεις την ιταλική φινέτσα με το Adventure στοιχείο που χαρακτηρίζει τις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας, αλλά η Ducati έχει αποδείξει ότι στον τομέα του design πραγματικά δεν έχει όρια. Χωρίς να διαφέρει αισθητά από την ασφάλτινη έκδοση που έγινε σύμβολο, διαθέτει στοιχεία που την κάνουν εύκολα να ξεχωρίζει τονίζοντας τον χαρακτήρα της. Έτσι συναντάμε μεγάλο ρεζερβουάρ 30 λίτρων με επανασχεδιασμένο κάλυμμα, νέα αλουμινένια ποδιά προστασίας του κινητήρα, ακτινωτούς τροχούς 19 και 17 ιντσών με tubeless ελαστικά (οι οποίοι πλέον είναι ελαφρύτεροι κατά 2 κιλά) και φυσικά γραφικά που ταιριάζουν απόλυτα με τους δύο χρωματισμούς του μοντέλου. 


Το κλασσικό κόκκινο της Ducati, συνοδεύεται και από το χρώμα της άμμου το οποίο είχαμε γνωρίσει στην 1200 Enduro Pro. Δεν ξεχωρίζει μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στην αφή που μιμείται την αίσθηση της άμμου, ενώ συνδυάζεται ιδανικά με τα χρώματα της σέλας. Ποιοτικά όπως είναι αναμενόμενο αποπνέει μια premium αίσθηση που αντεπεξήλθε στην σκληρή εκτός δρόμου χρήση, με το μοναδικό μελανό σημείο να εμφανίζεται στις χούφτες με τα ενσωματωμένα φλας, οι οποίες λόγω της λεπτής βάσης δείχνουν ευάλωτες σε σχέση με το υπόλοιπο σύνολο. 

Όπως κάθε μοντέλο της Ducati έτσι και η Multistrada 1260 Enduro συνοδεύεται από έναν μακρύ κατάλογο αξεσουάρ για να προσθέσεις το δικό σου στυλ. Εκτός από τα τέσσερα διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, διατίθενται πλαϊνές αλουμινένιες βαλίτσες και Top Case, εξάτμιση της Termignoni, κοντύτερη ζελατίνα για εκτός δρόμου χρήση και σύστημα ένδειξης πίεσης των ελαστικών, οι οποίες είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχει ο υποψήφιος αγοραστής.