net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Derbi GP-1 125: Track Day Scooter

Στηριγμένος και μόνο στη σέλα του GP-1 καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις να κάνεις με ένα ακόμα Scooter. Τα χέρια φορτίζουν τον εμπρός τροχό, τα πόδια στριμώχνονται σε κλειστές γωνίες αγκαλιάζοντας το αλουμινένιο πλαίσιο και το βλέμμα επικεντρώνεται στο ανυπόμονο στροφόμετρό του.

 
Το GP-1 απευθύνεται σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό. Η Derbi έφτιαξε το απόλυτο ΄΄καθαρόαιμο΄΄ δίτροχο πόλης, δίχως στοιχεία που να προσδίδουν κρίση ταυτότητας στο σύνολο. Το GP-1 είναι ένα σκούτερ που αφήνει στην άκρη την άνεση και τη φιλική χρήση και ανοίγει νέους ορίζοντες σε όσους αναζητούν ένα μινιμαλίστικο, αυτόματο supersport.

Ο κινητήρας του GP-1 των 125 κ.εκ προέρχεται από την Piaggio και είναι το γνωστό σύνολο Leader. Φυσικά τετράχρονος, με τέσσερις βαλβίδες και απόδοση στους 14,5 ίππους. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει καρμπιρατέρ, κάτι που έχει χαρίσει άμεση απόκριση και ήπιες αντιδράσεις στο στιγμιαίο ανοιγόκλεισμα του γκαζιού.
Διαβάστε στο περιοδικό (15/06) Moto Τρίτη που κυκλοφορεί, το σχετικό άρθρο μετά από την δοκιμή που κάναμε με το Derbi GP-1.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ