net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η νέα Harley Nightster στις Η.Π.Α.

Τιμά… το νίκελ που φορά η Harley-Davidson XL1200 Nightster, σύμφωνα με τους Αμερικανούς συναδέλφους που την οδήγησαν πρώτοι. Η νέα έκδοση της XL1200 έχει επιθετική εμφάνιση και ιδιαίτερα χαμηλή θέση οδήγησης, γεγονός που επηρεάζει κατά πολύ την εργονομία και την οδική συμπεριφορά της.

 
Την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στη σέλα της ίσως νιώσεις λίγο περίεργα, ωστόσο, μετά από μερικά μέτρα θα συνειδητοποιήσεις ότι όλα εξυπηρετούν ένα σκοπό. Το σώμα διατηρεί όρθια στάση (σε σχέση με άλλα custom) τα γόνατα σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών και το μεγάλο τιμόνι φέρνει τα χέρια παράλληλα στο έδαφος.

Όλα τα παραπάνω παίζουν σημαντικό ρόλο στην οδική συμπεριφορά του Nightster, το οποίο θα καταπιεί κάθε στροφή με ευκολία, ενώ και οι εναλλαγές κλίσης θα γίνουν παιχνίδι. Επιπλέον, ο νέος κινητήρας της Harley-Davidson, ο οποίος για πρώτη φορά διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού, διαθέτει περισσά αποθέματα ροπής σε όλο το φάσμα των στροφών.

Μπορεί το Nightster να μην είναι γρήγορο, όπως το V-Rod, ωστόσο, είναι απολαυστικό και – ειδικά μέσα στην πόλη – δε θα χρειαστεί οδήγηση σε ψηλές στροφές και αποθέματα ιπποδύναμης για να ικανοποιήσει. Αυτές, λοιπόν, ήταν οι πρώτες εντυπώσεις των Αμερικανών συναδέλφων.

Όταν η Nightster έρθει και από τα μέρη μας, θα μάθετε πρώτοι τι ακριβώς μπορεί να κάνει, όχι στη σκιά του Αγάλματος της Ελευθερίας αλλά της Ακρόπολης.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ