net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οδηγούμε το BMW G650 Xmoto

Από την πρώτη του παρουσίαση το Xmoto προκάλεσε το ενδιαφέρον, καθώς όλοι είχαμε την απορία τον τρόπου που θα προσέγγιζαν οι Βαυαροί μια τόσο ξένη γι’ αυτούς κατηγορία. Δυναμική και ιδιαίτερη αισθητική χαρακτηρίζουν το πρώτο, αυθεντικό supermoto μοντέλο της BMW.

 
Τα supermoto διακρίνονται για τον αισθητικό και λειτουργικό τους δυναμισμό, στοιχεία που αν μη τι άλλο δεν χαρακτήριζαν ανέκαθεν τα προϊόντα της BMW και το ερώτημα ήταν εύλογο: θα κατάφερναν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο;

Μετά από την επαφή μας με το Xmoto, η απάντηση έρχεται αβίαστα και είναι καταφατική. Πρόκειται για ένα σύνολο που τοποθετείται αυτοδικαίως στα supermoto, το οποίο βέβαια “ακροβατεί” μεταξύ των δύο τάσεων που επικρατούν στη κατηγορία.
Δεν είναι ένας ακόμα χρηστικός εκπρόσωπος αυτής, ούτε όμως και ένα ημιαγωνιστικό “όπλο”. Είναι κάτι ενδιάμεσο, με ξεχωριστό χαρακτήρα… είναι το πρώτο BMW που ψάχνει φιδίσιο δρόμο για να ξύσει τα μαρσπιέ του στην άσφαλτο.

Η καθημερινότητα με το Xmoto θα γίνει σίγουρα πιο διασκεδαστική και γρήγορη ενώ η δυναμική του εικόνα σε προδιαθέτει σε “γρήγορες” καταστάσεις.
Το μονοκύλινδρο σύνολο προέρχεται από την Rotax και είναι αυτό που συναντάμε στα Xcountry και Xchallenge, με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις. Διακρίνεται για τη γραμμική του λειτουργία, την ελαστικότητά του και το μηδαμινό σκορτσάρισμα, γεγονός που οφείλεται στην άριστη ρύθμιση του ψεκασμού…

Μάθετε περισσότερα για το νέο supermoto μοντέλο της BMW στο τεύχος (14/07) Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ