7 περιπτώσεις που σε εξοργίζουν όταν οδηγείς

7 περιπτώσεις που σε εξοργίζουν όταν οδηγείς

Μερικές περιπτώσει που μας συμβαίνουν συχνά στο δρόμο και τα νεύρα μας βαράνε κόκκινο. Σε επηρεάζουν ή απλώς αδιαφορείς; Εσύ πως το αντιμετωπίζεις;

1. Η περίπτωση που ο οδηγός άλλου οχήματος αλλάζει ξαφνικά πορεία ή εισέρχεται στη δική σου λωρίδα χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση και αν του κάνεις παρατήρηση ζητάει και τα ρέστα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


2. Η περίπτωση που το όχημα πετάγεται απότομα από το προειδοποιητικό στοπ, καθώς θωρεί ότι προλαβαίνει να μπει μπροστά σου και αν ζητήσεις το λόγο από τον οδηγό, σου λέει ότι έτρεχες. 

3. Ο τύπος του οδηγού που κινείται αργά στην αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, γιατί νομίζει ότι ο δρόμος του ανήκει και σε στολίζει με κοσμητικά επίθετα, αμέσως μόλις τον προσπεράσεις.

4. Ο υπερβολικά επιθετικός οδηγός που σε προσπερνάει ξυστά και σχεδόν φτάνει στο σημείο να προκαλέσει ατύχημα με τις επικίνδυνες σφήνες του, όμως στο τέλος αντί για νεύμα συγνώμης σε κοιτάει με αγριεμένο ύφος. 

5. Ο οδηγός που μιλάει στο κινητό με τη γυναίκα του ή για να παραγγείλει το επόμενο γεύμα του και κάνει απρόσεκτες κινήσεις χωρίς να σε βλέπει. Τυχόν παρατηρήσεις και κορναρίσματα δεν τον πτοούν, αλλά ανταποκρίνεται με εκνευριστική αδιαφορία.

6. Η περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα ψάχνει να παρκάρει σε εκείνο το σημείο ή λίγο πιο κάτω αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει και εσείς παρόλο που βιάζεστε δεν μπορείτε να προσπεράσετε. Ο διάλογος συνήθως καταλήγει κάπως έτσι: Έχω ανάψει αλάρμ. Να περιμένεις. 

7. Οι οδηγοί που κοιτούν τον καθρέπτη μόνο για να περιποιηθούν την κόμη τους ή για να ανοιγοκλείσουν πονηρά το βλέμμα στο έτερο ήμισυ, αλλά στην περίπτωση των δικύκλων, μετατρέπεται σε ένα εκνευριστικό : Δεν σε είδα. Ο καθρέπτης είναι για να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας και όχι άλλο ένα διακοσμητικό στοιχείο.
 
Καθώς περνάτε όλο και περισσότερες ώρες πάνω στη σέλα της καλής σας, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι η μοτοσυκλέτα είναι πιο ευπαθής και γι αυτό πρέπει να είστε συνεχής επαγρύπνηση. Προσπαθήστε να ζητάτε συγνώμη όταν φταίτε και να προειδοποιείτε τους άλλους οδηγούς όταν αλλάζετε ή διακόπτετε την ροή της κυκλοφορίας. Μην προκαλείτε και μάθετε να γελάτε με την ασχετοσύνη των άλλων αντί να εκνευρίζεστε.   Διαχειριστείτε το θυμό και το επεισόδιο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.  Έτσι θα φτάσετε στον προορισμό σας, έχοντας απολαύσει την βόλτα. 

  • Αποστόλης

    Υπάρχουν και άλλα εκνευριστικα πράγματα, αλλά θα ήθελα να επικεντρωθώ σε δύο που με πειράζουν, επηρεάζουν τη διάθεση και την οδηγησή μου και εξηγούμαι : 1. Τα φώτα του μαλάκα και κυριολεκτώ στην έκφρασή μου και τη θεωρώ επιεική, όταν οδηγείς νύχτα και ο απέναντι έχει 4 φώτα αναμένα (και τα ομίχλης) το κατακαλόκαιρο που αν τύχει και πιάσει καμιά βροχούλα μαζί με την αντανάκλαση του δρόμου γινονται 8 εκτυφλωτικές εστίες αποπροσανατολισμού. Άρα ο τύπος κερδιζει με μεγάλη άνεση τον τίτλο του μαλάκα και όχι μόνο. Επίσης τον ίδιο τίτλο κερδίζει ο τύπος που αντί να οδηγεί το βραδάκι, έχει πιάσει την κουβεντούλα και πάει με τη μεγάλη σκάλα φώτων και όλοι οι άλλοι από απέναντι είναι γραμμένοι στα αχαμνά του. 2.Ομοίως κερδίζουν τον τίτλο του μαλάκα και αυτοί που ανοίγουν το παράθυρο του αυτοκινήτου τους και πετούν από συσκευασίες φαγώσιμων μέχρι αποτσίγαρα. Έχω φάει αναμενη γόπα στη ζελατίνα-ευτυχώς-από ένα νεαρό οδηγό ιχ. Οι εξηγήσεις αστείες. Βεβαίως για να μην το παίζουμε σωστοί οι μηχανόβιοι, γινομαστε εξίσου εκνευριστικοί και κερδίζουμε ίδιους τίτλους με τους ιχ οδηγούς όταν είσαι στο μονόδρομο π.χ. και βλέπεις ένα αφηνιασμένο παπί ή ακόμη και μεγάλη μηχανή να έρχεται κατά πάνω σου, αναγκάζοντάς σε να σταματήσεις για να χωρέσει να περάσει. Επίσης τους νεαρούς με παπάκι που οδηγούν με το ενα χέρι και με το άλλο γράφουν μήνυμα στο κινητό ή αυτοί που φορούν το κράνος στο μέτωπο και όχι κάτω από το σαγόνι.

      2
  • panos

    ο ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ οπου 99 στις 100 περιπτωσεις θα μπει μπροστα σου στο φαναρι θελεις δεν θελεις προσπερνωντας παρανομα ολα τα υπολοιπα οχηματα. Σε πολλες περιπτωσεις δεν θα σεβαστει το κοκκινο και σιγα σιγα θα το περασει ετσι ενω ολοι οι υπολοιποι θα τον βλεπουν

      2