net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οδηγούμε την Bimota Tesi 3D

H Bimota Tesi είναι μια μοτοσικλέτα που είναι βέβαιο ότι δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ιδιόμορφων εμφανισιακά αλλά κυρίως τεχνολογικά προκατόχων της, έρχεται να ταράξει για ακόμη μια φορά τον κόσμο των δύο τροχών. Και τα καταφέρνει μια χαρά σε αυτό...

 
Κατ’αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι η βασική ιδιαιτερότητα της μοτοσικλέτας είναι το εναλλακτικό μπροστινό, που στην ουσία είναι ένα ψαλίδι. Ο συνεργάτης μας Tor Sagen, είχε την ευκαιρία να οδηγήσει τη μοτοσικλέτα στο Misano πέρυσι γι λίγο, αλλά μόλις πριν από λίγες ημέρες, είχε τη χαρά να πάρει μια πολύ καλή γεύση από τη μοτοσικλέτα, οδηγώντας τη στους δρόμους μεταξύ του Rimini και του San Marino στην Ιταλία. Εκεί διαπίστωσε την ξεχωριστή αίσθηση αυτής της μοτοσικλέτας στην άσφαλτο, που στο φρενάρισμα θυμίζει αρκετά τη λειτουργία του Telelever της BMW. Το μπροστινό δε βυθίζεται καθόλου και πουθενά και χρειάζεται να το συνηθίσεις για να αρχίσει να το εμπιστεύεσαι και να ανεβάσεις ρυθμό. Η εργονομία της μοτοσικλέτας δεν είναι τόσο...χάλια όσο φαίνεται στις φωτογραφίες. Υπάρχει χώρος ακόμη και για έναν μεγαλόσωμο αναβάτη να χωρέσει και να νιώσει άνετα (τηρουμένων των αναλογιών) πάνω στη σέλα της.

Σε γενικές γραμμές, στα θετικά της μοτοσικλέτας συγκαταλέγουμε την υψηλής αξίας σχεδιαστική δεινότητα που επέδειξαν οι άνθρωποι της Bimota στην κατασκευή της Tesi καθώς και το υπέροχο μπροστινό, το πλαίσιο και το πίσω ψαλίδι. Επιπλέον θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα πραγματικό άψογο φινίρισμα που μαρτυρά μια ποιοτική κατασκευή, από τις κορυφαίες που έχουμε δει. Περισσότερα όμως θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε σε προσεχές τεύχος, όπου θα φιλοξενήσουμε το πλήρες τεστ της μοτοσικλέτας. Stay tuned!

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ