net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

«Επετειακό» BMW R 1200 GS

Η BMW γιορτάζει τα 15 χρόνια του 4-βάλβιδου boxer και τις 500.000 μονάδες GS που έχουν κατασκευαστεί με αυτό το κινητήρα, με μία νέα, επετειακή έκδοση του γνωστού μοντέλου, το οποίο ξεχωρίζει εκτός των άλλων και από το Alpine (λευκό) χρώμα του.

 
Μια μοτοσικλέτα στην οποία στηρίχθηκε εμπορικά, αλλά και συμβολικά, η «μεγάλη» αλλαγή της βαυαρικής εταιρείας, είναι εν πολλοίς το R 1200 GS. Μια μοτοσικλέτα που κλήθηκε να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον, τη μηχανολογική παράδοση και τις εμμονές, αν θέλετε, των ανθρώπων της BMW με τη νέα, επιθετική στρατηγική τους, την οποία σήμερα τα νούμερα (και βέβαια η αποδοχή του κόσμου) επιβραβεύουν. Ο boxer χλευάστηκε όσο λίγα μοτέρ από νεόκοπους και μη μοτοσικλετιστικούς «γκουρού της καφετέριας», το ίδιο και το ιδιόμορφο σε εμφάνιση νέο GS.

Αλλά αυτά μόνο στην αρχή, γιατί σταδιακά η εν λόγω μοτοσικλέτα κέρδισε -τουλάχιστον- το σεβασμό όσων τελικά είδαν ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες σύγχρονες on-off. Βέβαια ο χαρακτηρισμός on-off, δίνει λανθασμένη εικόνα σε κάποιον που δεν την έχει οδηγήσει. Πρόκειται για μια πολυτάλαντη μοτοσικλέτα, εξαιρετική στο ταξίδι, γρήγορη στον ανοιχτό δρόμο, σβέλτη στις στροφές, με τεχνολογικές -έστω έξτρα- λύσεις ιδιαίτερα προηγμένες, που μπορείς να την οδηγείς είτε φοράς κοστούμι είτε σου αρέσει να λασπώνεις τις μπότες σου. Οι διαφορές του «επετειακού» με το «απλό» GS είναι:

· ακτινωτές ζάντες
· δίχρωμη σέλα γκρι/μαύρο
· κάλυμμα εμπρόσθιου φέρινγκ
· σπόιλερ ψυγείου λαδιού από το R1200GS Adventure
· προστατευτικά κυλίνδρων από αλουμίνιο
· φιμέ ανεμοθώρακα

Το κόστος αυτού του «πακέτου» είναι 386 ευρώ. Το λευκό χρώμα στο οποίο αναφερθήκαμε στη εισαγωγή, συνδυάζεται με τη διχρωμία γκρι-μαύρου στη σέλα. Μάλιστα, η τελευταία ρυθμίζεται σε διαφορετικά από τις βασικές εκδόσεις του GS ύψη, δηλαδή στα 870 και 890 χλστ., έναντι των 850 και 870 χλστ.

Η R 1200 GS «15 years 4-valve GS», όπως είναι η πλήρης ονομασία της, είναι ήδη διαθέσιμη στο δίκτυο αντιπροσώπων της BMW στην Ελλάδα και φυσικά, μπορεί να εξοπλιστεί με όλες τις διαθέσιμες επιλογές της σειράς των GS, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: πλαϊνές βαλίτσες, ABS, ASC (η δίτροχη εκδοχή του αντι-spin), ESA II (ηλεκτρονική ρύθμιση των αναρτήσεων), σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, θερμαινόμενα grip, υπολογιστή ταξιδιού και φλας με LED λυχνίες.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ